Communication & Multimedia Design

Voltijdopleiding in Breda

Studeren, stage of afstuderen in het buitenland

Jij wilt in het buitenland stagelopen of afstuderen. Dat kan. Jij zoekt zelf een organisatie. Dit biedt mogelijkheden tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Je taalkennis verbetert en je wordt zelfstandiger. Je werkt bijvoorbeeld aan de promotie van Kaapstad in Zuid-Afrika. Of ontwikkelt websites op een bureau in Azië. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Wij participeren in het Europese VIVID netwerk. Dat zich richt op het stimuleren van internationale projecten, workshops en minors.

Internationale samenwerking

Nieuwe media en technologie zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. We communiceren steeds meer in beeldtaal. Bijvoorbeeld met animaties, simulaties, spelletjes en met apps. Om kennis over nieuwe media te delen en de krachten te bundelen is VIVID opgericht. Een internationaal netwerk van negen partners waar CMD Breda er een van is.
VIVID logo

VIVID

Value Increase by Visual Design is een grensoverschrijdend netwerk waarin vooraanstaande partijen zich richten op het stimuleren van vaardigheden op het gebied van visuele vormgeving en het bevorderen van creatief ondernemerschap. Dat doen zij door de uitwisseling van kennis, het doen van onderzoek en het genereren van meer bekendheid voor de discipline door het zichtbaar maken van de resultaten. Bijvoorbeeld door exposities.

Partners

Avans Hogeschool: CMD Breda en AKV/St.Joost, gemeente Breda, NHTV, Huis voor Beeldcultuur, Strategische Projectorganisatie Kempen (BE), Les Rencontres Audiovisuelles (FR), CRRAV/Pole Images (FR), Southampton Solent University (UK) en Anglia Ruskin University (UK).

CMD Breda richt zich op 3 projecten binnen VIVID: Wayfinding, Research and Innovation lab en Visualizing Information.
 
Lees meer op de VIVID website.