Civiele Techniek

Duaalopleiding in Tilburg

Duaalopleiding in Tilburg

In de duale opleiding Civiele Techniek leer je hoe je grote constructies bouwt en deze onderhoudt. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Je werkt 3 dagen per week en gaat 2 dagen naar school.

Jouw ingenieursbureau krijgt de opdracht om de files in Zuid-Nederland te verminderen. Jij maakt een verkeerskundig ontwerp. De dijken in Zeeland verslappen. Jij bedenkt een duurzame constructie. Je hebt als civiel technicus een veelzijdige toekomst.

Jij

Jij hebt oog voor je omgeving. Je ziet overal bruggen, wegen, tunnels en dijken. En bewondert deze grote constructies. Met jouw technisch inzicht en aanleg voor natuurkunde werk je aan een goede, veilige inrichting voor je omgeving. Jij bent een mbo'er met een verwante studierichting of een zij-instromer met relevante werkervaring. Dan kun je na een intake direct duaal beginnen. Als havist, vwo'er of mbo'er zonder verwante richting volg je het eerste jaar voltijd.

De opleiding Civiele Techniek

Jij leert alles over stedelijk water. Over wegenbouw, funderingen en constructies. Je stelt ondernemingsplannen op. Leert samenwerken en organiseren. En verscherpt je ruimtelijk inzicht. Je denkt oplossingsgericht. Met aandacht voor mens en milieu. Het kleinste detail is even belangrijk als het grote geheel. Je werkt samen met bedrijven in de praktijk. Hun ervaring is jouw leerschool.

Ben je geslaagd, dan ben je ingenieur en behaal je de titel Bachelor of Science (BSc).

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding werkt samen met BouwTalent. Een landelijk initiatief van werkgevers om jongeren naar de bouwsector te halen. BouwTalent biedt jou een overeenkomst aan en plaatst je bij een geschikt leerwerkbedrijf. Zo kun je bij verschillende organisaties aan de slag. En deelnemen aan extra activiteiten, zoals Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden en coaching.

Volg ons op Instagram 

Open dag 3 november 2018

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Aanmelden Meer informatie