Civiele Techniek

Duaalopleiding in Tilburg

Duaalopleiding in Tilburg

Bij Civiele Techniek duaal leer je constructies in de weg- en waterbouw ontwerpen, aanleggen en beheren. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Je leert op het werk en volgt naar behoefte lessen.

Jouw ingenieursbureau krijgt de opdracht om de files in Zuid-Nederland te verminderen. Jij maakt een verkeerskundig ontwerp. De dijken in Zeeland verslappen. Jij bedenkt een duurzame constructie. Als civiel technicus heb je een veelzijdige toekomst.

Jij

Jij hebt oog voor je omgeving. Je bewondert grote constructies als bruggen, wegen, tunnels en dijken. Met jouw technisch inzicht en aanleg voor natuurkunde werk je aan een goede, veilige inrichting voor je omgeving. Heb jij een leerwerkplek en relevante werkervaring, dan kun je na een intake direct duaal beginnen. Heb je dat niet, dan volg je het eerste jaar in voltijd.

De opleiding Civiele Techniek

Je leert alles over stedelijk water. Over wegenbouw, funderingen en constructies. Je stelt ondernemingsplannen op. Leert samenwerken en organiseren. En verscherpt je ruimtelijk inzicht. Je denkt oplossingsgericht. Met aandacht voor mens, milieu en klimaat. Het kleinste detail is even belangrijk als het grote geheel. Je werkt samen met bedrijven in de praktijk. Hun ervaring is jouw leerschool.

Ben je geslaagd, dan ben je ingenieur en behaal je de titel Bachelor of Science (BSc).

Kenmerkend voor deze opleiding

Bij deze opleiding leer je tijd- en plaats-onafhankelijk aan de hand van leeruitkomsten. Dat betekent dat de opleiding bepaalt wat je moet leren, maar via welke leerroute je dat doet, bepaal je zelf.

Online Open avond

Een presentatie over de studies Bouwkunde en Civiele Techniek tijdens de online Open avond van april 2020.

Deel 2 van de presentatie over de studies Bouwkunde en Civiele Techniek tijdens de online Open avond van april 2020.

Een student vertelt over de studie tijdens de online Open avond in april 2020.

De opleiding werkt samen met BouwTalent. Een landelijk initiatief van werkgevers om jongeren naar de bouwsector te halen. Als je dat wilt, biedt BouwTalent jou een overeenkomst aan en plaatst je bij een geschikt leerwerkbedrijf. Zo kun je bij verschillende organisaties aan de slag en mag je deelnemen aan extra activiteiten, zoals workshops en coaching.