Chemische Technologie

Voltijdopleiding in Breda

Voltijdopleiding in Breda

Bij Chemische Technologie leer je de techniek achter industriële processen en de technologie om producten te maken. Je denkt in grootschalige oplossingen met aandacht voor duurzaamheid en energie.

Een kunststofproducent wil een nieuw product op grote schaal produceren, als chemisch technoloog ontwerp je dit proces. Een suikerproducent is bezig om de kwaliteit van zijn producten te verbeteren en vraagt jou om het proces aan te passen. Je bent expert op het gebied van technologie, procesontwerp, duurzaamheid en energie. Je verzint oplossingen voor kleine en grote problemen, zowel binnen een bedrijf als voor de maatschappij. Meestal ben je onderdeel van een multidisciplinair team. 

Deze opleiding behoort tot de beste opleidingen Chemische Technologie van Nederland door Keuzegids Hbo 2019 en weekblad Elsevier 2018. 

Jij

Je hebt een behoorlijke dosis technisch inzicht en aandacht voor details. Logisch nadenken is een van jouw kwaliteiten. Niet verwonderlijk dat je geïnteresseerd bent in natuurkunde, wiskunde en scheikunde en daarnaast ook in het rekenwerk achter productieprocessen. Ook energie en duurzaamheid hebben jouw belangstelling. Je wilt graag zaken op een nieuwe manier aanpakken en verbeteren. Jouw besluitvaardigheid kun je daarbij goed gebruiken. Dat je daarbij goed kunt samenwerken spreekt voor zich.

De opleiding Chemische Technologie

Je leert hoe grootschalige processen werken en hoe je deze ontwerpt en verbetert. Ook leer je hoe je een idee uit het laboratorium op kunt schalen naar een commercieel productieproces.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding is kleinschalig, waardoor er veel persoonlijk contact mogelijk is tussen student en docent. Je werkt vaak samen in kleine groepen. De focus ligt op het koppelen van theorie aan practica. Je voert technische experimenten uit in een laboratorium of via proces-simulerende experimenten op de computer. Om naadloos aan te sluiten op de praktijk organiseren we gastlessen van professionals uit het bedrijfsleven.

 

Open dag 9 november 2019

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Aanmelden Meer informatie