FIRST LEGO League-regiofinale wederom bij Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is ook dit jaar weer regiopartner van de FIRST® LEGO League (FLL) voor West-Brabant. De FLL is een wereldwijde competitie waar kinderen een Legorobot programmeren en een project uitvoeren met een maatschappelijk thema. Avans organiseert de regiofinale in samenwerking met beroepsopleider Curio.

FIRST® LEGO League 

Naast het bouwen van hun eigen robot, onderzoeken jongeren van 9 tot en met 15 jaar in de FLL Challenge de maatschappelijke rol van techniek en technologie aan de hand van verschillende opdrachten. Dit doen zij in teams van maximaal 10 deelnemers. De scholieren worden hierdoor uitgedaagd om te denken als echte wetenschappers en technici. Het resultaat van deze opdrachten is te zien tijdens regionale en nationale finales. Deze video geeft een indruk van het verloop van deze finales.  

SuperPowered 

Aan de jaarlijkse regiofinale in West-Brabant doen ongeveer 30 lagere en middelbare scholen mee. De competitie heeft elk jaar een ander actueel thema. Dit jaar is het thema ‘SuperPowered’. Bekijk een impressie van het thema.  

Betrokkenheid 

Avans en Curio willen met deze samenwerking de jeugd stimuleren om aan de slag te gaan met technologie en hen vroeg in aanraking laten komen met innovatie. Avans heeft als doel om de scholieren en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. 

Meer info 

De West-Brabantse regiofinale vindt plaats op 4 februari 2023 op de Avanslocatie aan de Hogeschoollaan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Femke van Seeters van Avans of kijken op de website van FLL.