Film Avanslector geselecteerd voor Whistleblower Summit & Film Festival

De onderzoeksfilm STRAF van lector Sustainable Strategy and Innovation Godelieve Spaas is geselecteerd voor een screening op het internationale Whistleblower Summit & Film Festival. De film is vanaf vrijdag 30 juli 72 uur lang te bekijken op de website van het filmfestival.

STRAF 

STRAF is een film over de realisatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. In 2030 moeten de doelen zijn behaald, maar dat lijkt onmogelijk als de huidige koers wordt doorgezet. De film schetst een confronterend toekomstbeeld en geeft antwoord op de vraag of straf en dwang helpen om de doelen wel te behalen. 

In STRAF worden 4 vrouwen gevolgd die zijn gestraft voor het handelen in strijd met de duurzaamheidsdoelen. Zijn ze slachtoffer of dader? Hadden ze anders kunnen handelen of was het systeem groter dan hen? 

Meer info 

De film is gratis beschikbaar en bedoeld om de dialoog met elkaar aan te gaan en te verdiepen. Lees het online magazine voor meer informatie over STRAF.

De 10e editie van het Whistleblower Summit & Film Festival vindt plaats in Capitol Hill, Washington DC. Het evenement loopt van 22 tot en met 31 juli en is online te volgen. Bekijk de website voor meer informatie.