Ondernemerschap & Retail Management

Duaalopleiding in 's-Hertogenbosch

Wat anderen zeggen

Gerwin den Braber

Gerwin den Braber maakte na afronding van zijn Ad-opleiding de overstap naar de duale opleiding en zit nu in zijn derde jaar.

De overstap

Gerwin: “Ik heb de overstap naar het duale traject als zeer prettig ervaren. Binnen het duale traject krijg je meer vrijheid in de opbouw van je showcase; het eindrapport voor ieder blok. Daar waar je binnen het Ad-traject strikte deadlines krijgt voor het wekelijks inleveren van het huiswerk, bouw je nu je eigen showcase op en ontvang je tweewekelijks feedback daarop. De contactmomenten zijn daardoor intensiever, erg leerzaam en komen meer tot de kern.

De vrijheid om invulling te geven aan deze showcase vergt wel discipline. Je maakt je eigen analyses en moet dus zelfstandig keuzes maken. Gelukkig is er vanuit de opleiding genoeg aansturing en houden de docenten mij scherp. En dat is ook de kracht van Avans: de persoonlijke hulp van docenten. Ze kennen jou en weten veel van de laatste ontwikkelingen. Je merkt dat docenten up-to-date blijven en hun kennis graag met ons delen."

Goed opletten

"Naast de theoretische opbouw leren we vaardigheden, zoals leiderschap. Dit vergt ook de nodige aandacht. Goed opletten dus dat de deadlines vanuit andere vakken niet ten koste gaan van de opbouw van mijn showcase."

Toekomst

"Wanneer ik deze opleiding heb afgerond, verwacht ik op een strategisch niveau mee te kunnen denken en te beslissen over onze bedrijfsvoering. Daar waar ik nu nog teveel operationele benadering zoek, merk ik dat ik door deze duale opleiding breder kan aansturen en daarin verwacht ik nog meer te kunnen leren."

Een Aanrader

"Ik kan de overstap van Ad naar het duale traject voor leerjaar 3 en 4 zeker aanraden. Maar ik zou Ad-studenten willen adviseren zich goed te verdiepen in het duale traject, lees je in en praat met veel mensen uit je netwerk om goed voorbereid deze opleiding in te gaan. Een goed vooronderzoek en dus in gesprek met de docenten wat het voor jou gaat betekenen, helpt. Een goed begin is het halve werk."