Ondernemerschap & Retail Management deeltijd hbo

Opbouw van de opleiding

Ondernemerschap & Retail Management is een economische opleiding. Na 4 jaar ben je bachelor Business Administration. De eerste 2 jaar zijn gelijk aan de Ad-opleiding.

De eerste 2 jaar maak je kennis met marketing, management, marktonderzoek, leadgeneratie, projectmanagement en online marketing. Daarna ga je verdiepen in kwaliteitsmanagement, leiderschapsvaardigheden, professioneel ondernemen en logistiek. De focus ligt op strategische marketing, planningsadvies en financieel management.

Modules van deze opleiding

Bedrijf en markt in kaart

Hoe zorg je ervoor dat de klant voor jouw bedrijf kiest en niet voor de concurrent? Dat vraagt inzicht in je sterkten en zwakten en in de kansen en bedreigingen.

Meer informatie

In deze module ga je hiermee aan de slag. Je brengt je bedrijf en haar omgeving in kaart en ontdekt waar je het verschil kunt maken.

Professioneel verkopen

Wat komt er kijken bij het verkopen van jouw dienst of product en hoe pak je dit aan? Vanuit een gedegen voorbereiding en analyse leer je hoe je een verkoopgesprek voert en natuurlijk de deal sluit.

Onderzoek naar markt en klant

In deze module leer je hoe je onderzoek doet naar je markt en je klant.

Meer informatie

Hoe zet je een onderzoek op? Waar moet je op letten en welke vragen stel je? Hoe vind je de juiste klanten en kansen? Hoe interpreteer je de onderzoeksresultaten?

Klantreis analyse en trends

De wondere wereld van data. Overal verzamelen we cijfers en gegevens. Maar hoe haal je nu relevante informatie uit al die gegevens. Je leert wat je met de informatie kunt doen. .

Meer informatie

En dit combineer je met de zoektocht naar de optimale klantreis naar jouw bedrijf en door jouw bedrijf.

Social Selling & Content Marketing

Lead generatie. Klinkt heel logisch, maar hoe pak je dit aan. Je leert hoe je je marketingboodschap kunt overbrengen via social media: in de theorie en in de praktijk.

Vrije keuzeruimte

Je kunt kiezen voor de module Multichannel Marketing. Daar leer je door middel van online marketing een activatieplan schrijven.

Meer informatie

Maar je hebt ook de mogelijkheid om een keuze te maken uit een andere module die Avans aanbiedt. Kijk wat past binnen je interesse/ambitie en werkgebied.

Start-up en Ondernemerschap

Je hebt een idee, maar vraagt je af of het idee kan werken. En hoe je dan echt van start gaat. In deze module bewandelen we het hele traject van idee tot ondernemersplan.

Waardecreatie B2C

Hoe zorg je ervoor dat je klant bij je blijft en dat je nieuwe klanten aantrekt? Dat doe je door zijn probleem op te lossen en behoefte in te vullen.

Meer informatie

De klant moet zien en ervaren dat je waarde voor hem creëert. In deze module leer je wat daarbij komt kijken.