Fysiotherapie voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Na de opleiding Fysiotherapie ben je specialist op het gebied van het menselijk bewegen. Je leert over het behandelen en voorkomen van sportblessures en gewrichtsklachten en stimuleert gezond gedrag.

Meneer Zwaans herstelt van een hersenbloeding. Jij leert hem opnieuw lopen. Petra is bij volleybal door haar enkel gegaan. Je begeleidt haar bij de trainingen om snel weer te kunnen spelen. Een bedrijf heeft een verzuimpreventieprogramma. Jij meet de effectiviteit en doet verbetersuggesties.

Als fysiotherapeut wil je mensen optimaal laten bewegen. Daarvoor ben je bezig met diagnostiek. Pas je behandelvormen als massage en oefentherapie toe. En train en coach je mensen om klachten te voorkomen. 

Deze opleiding behoort tot de beste opleidingen Fysiotherapie van Nederland door Keuzegids Hbo 2022. 

Jij

Jij wilt weten wat mensen beweegt. Letterlijk en figuurlijk. En kennis hebben van anatomie, fysiologie en communicatie. Je bent actief, nieuwsgierig en ondernemend. Maakt makkelijk contact. En stelt je kritisch en behulpzaam op.

De opleiding Fysiotherapie

Deze opleiding stoomt je klaar voor een mooie toekomst in de zorgsector. Je krijgt een stevige kennisbasis. Leert de bijbehorende vaardigheden. En benut de mogelijkheid om je individueel te ontwikkelen. Je leert interdisciplinair samenwerken. In proeftuinen waar onderwijs, werkveld en maatschappij in elkaar overgaan. Zo groei je uit tot een toekomstproof zorgprofessional.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding kenmerkt zich door intensief contact tussen studenten, docenten en het werkveld. Samenwerken, elkaar kennen en erkennen staan centraal. De eerste 2 jaar volg je les binnen leerlijnen als anatomie, fysiologie, pathologie en psychologie. Daarna werk je meer samen met externe partijen aan je eigen leerroute. Als afstudeerproject doe je toegepast onderzoek in de praktijk.

Fysiotherapie is een opleiding met een numerus fixus. We laten maximaal 190 studenten toe in het eerste jaar. Lees meer over de decentrale selectie onder toelating.

Online Open avond opleidingen met decentrale selectie 8 december

Online Open avond opleidingen met decentrale selectie 8 december

,

Aanmelden Meer informatie