Anne Blokker

Het voelt helemaal niet alsof ik student ben en dat de docent zegt wat je moet doen.

Lekker veel praktisch werken en mensen helpen. Dat is waarom Anne Blokker ervoor koos om Fysiotherapie te studeren. Ondertussen zit ze in het derde jaar en vindt ze vooral de gelijkwaardige manier waarop docenten en studenten met elkaar omgaan top.

“Toen ik jonger was, leek arts me wel een leuk beroep. Ik wilde graag mensen helpen. Uiteindelijk koos ik voor Fysiotherapie omdat je bij die opleiding veel in contact staat met mensen en het is lekker praktisch! Eigenlijk was Avans Hogeschool de laatste school op mijn lijstje om te bezoeken. Ik woon in de buurt van Breda en dacht: ‘als ik ga studeren dan ga ik ver weg’. Maar bij Avans kreeg ik een warm welkom, de sfeer was goed en ik zei meteen tegen mijn ouders: ‘We hoeven niet verder te kijken.’”

Wat vind je het leukst aan de opleiding Fysiotherapie?

“Het leukste vind ik de manier waarop docenten en studenten met elkaar omgaan. Het voelt helemaal niet alsof ik student ben en dat de docent zegt wat je moet doen. Docenten en studenten zijn gelijkwaardig en iedereen gaat informeel met elkaar om. De drempel om naar docenten toe te stappen is daardoor laag. Het is altijd oké om een vraag te stellen en als je ergens mee zit, kun je bij de docenten terecht."

"De introweek zal ik nooit meer vergeten. Ik was 18 jaar en ging er in mijn uppie naartoe. Veel mensen zullen dan denken ‘help, ik moet gaan studeren, nieuwe mensen ontmoeten, en het is toch een beetje eng’, maar dat gevoel had ik helemaal niet, omdat ik meteen een warm welkom kreeg van de docenten en ouderejaarsstudenten van de opleiding. We zijn 1 grote familie!”

Hoe ziet een schooldag eruit?

“1 dag in de week ben ik vrij. Soms heb je een lange schooldag en soms een heel korte, dat wisselt. Je krijgt theorie en praktijklessen. Tussen de lessen door heb je tussenuren. Die kun je gebruiken om met medestudenten te oefenen in de praktijklokalen.”

Loop je veel stage?

“Fysiotherapie is een praktische opleiding. Het eerste jaar doe je een snuffelstage en in jaar 2, 3 en 4 mag je een half jaar op stage. Stage lopen vind ik heel leuk. Je bent lekker bezig en steekt er veel van op.”

Waar loop je stage?

“Vorig jaar heb ik stage gelopen bij een praktijk waar ze fysiotherapie en manuele therapie aanbieden. Nu ga ik stage lopen bij een ziekenhuis in Breda. Na mijn opleiding wil ik graag in een kinderziekenhuis werken. Dus dit is een goede voorbereiding."

"Ik heb mijn stages steeds zelf uitgezocht. Ik weet wat ik wil worden en regel stages die daarbij passen. Het mooie is dat dat gewoon kan. Als je iets wilt en je gaat ervoor, kijkt iedereen bij de opleiding met je mee hoe je je doel kunt bereiken.”

Ondernemen jullie binnen de opleiding buiten de lessen om nog dingen met elkaar?

“Jazeker. Ik ben voorzitter van de activiteitencommissie van de opleiding: Origo (zie foto, red.). 4 keer per jaar organiseren we samen met docenten activiteiten, van een feest tot een volleybaltoernooi. Het leuke is dat niet alleen studenten, maar ook docenten daaraan meedoen.”

Is Breda een leuke studentenstad?

“Ik wilde oorspronkelijk niet in Breda studeren, maar ondertussen woon ik er al 2,5 jaar en ben ik helemaal om! De stad is klein maar fijn. Er is 1 stapstraat en 1 eetstraat, dus je komt altijd wel vrienden tegen. Dat is hartstikke gezellig.”