Engineering Associate degree deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda

De deeltijdopleiding Engineering Associate degree is een 2-jarige opleiding met de uitstroomrichtingen Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Mechatronica.

Je bent als mbo-plusser werkzaam in een technische omgeving en je wilt doorgroeien of je kennis verbreden.. Met deze 2-jarige opleiding breng je je kennis en vaardigheden op hbo-niveau. Je kiest zelf welke richting je uit wilt: Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Mechatronica.

Jij

Je leert graag in de praktijk en wilt voorbereid zijn op de toekomst. Ook wil je bijdragen aan creatieve oplossingen die de energietransitie haalbaar en betaalbaar maken. Met aandacht voor de interactie tussen technologie, mensen en beleid stel je vast wat wel en wat niet werkt. Je vindt het interessant om verbindingen te leggen tussen verschillende sectoren en disciplines.

De opleiding Engineering Associate degree

De Ad-opleiding Engineering bestaat uit een aantal modules. Welke modules je volgt hangt af van het uitstroomprofiel dat je kiest. Je hebt de keuze uit Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Mechatronica. Naast de modules volg je ook de zogenaamde Fundamentals Nederlands, Engels, Wiskunde en Persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Kenmerkend voor deze opleiding

Bij leren in deeltijd speelt je werkomgeving een belangrijke rol naast online en klassikaal leren. Opdrachten voor je studie zijn vaak aan jouw praktijk verbonden. Zo ontwikkel je jezelf én lever je een bijdrage aan de werkpraktijk. Bovendien kun je ook deels bepalen hóe je wilt studeren. Als je bepaalde zaken al weet en dit kunt aantonen, kun je versnellen. Je kunt zelfstandig studeren, online studeren of juist in een groep lessen volgen. Een combinatie van deze methodes past vaak het best.