Mechatronica deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda

De deeltijdopleiding Mechatronica brengt verschillende technische disciplines bijeen. Je leert hoe elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technische informatica samenwerken in mechanische constructies.

Als bachelor of Science Mechatronica begrijp je het samenspel tussen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technische informatica. In het werkveld analyseer, ontwerp en beheer jij mechatronische toepassingen. Aan jou de uitdaging om technische innovaties van de toekomst te ontwikkelen. Het werkveld staat te springen om professionals als jij.

Jij

Je hebt een voorliefde voor verschillende vormen van techniek en engineering en werkt binnen een technische omgeving op mbo+ niveau. Je wil graag doorgroeien in je werk en daarom je kennis verbreden en verdiepen. Dat doe je het liefst in de praktijk. Je bent ambitieus en gedisciplineerd.

De opleiding Mechatronica

Als bachelor Mechatronica weet je hoe je mechatronische toepassingen analyseert, ontwerpt en beheert. Je hebt je verdiept in vakken als besturingstechniek, software-ontwerp, meet- en regeltechniek, systeemdynamica en motion control. Als professional kun je uit de voeten met vele toepassingen, van robotica tot 3D-modelling.

 

Kenmerkend voor deze opleiding

De deeltijdopleidingen van Avans staan hoog aangeschreven en zijn kleinschalig en persoonlijk. De sfeer is open en studenten hebben direct contact met de docenten. Deze zijn ervaren in het werkveld. De opleiding Mechatronica is samen met gerenommeerde bedrijven ontwikkeld en sluit daardoor goed aan op de praktijk. Je combineert werkplek-leren met online leren en contactonderwijs. Daarin maak je je eigen keuzes. Ook mag je zelf bepalen in welke volgorde je de lesmodules volgt.

Tweejarige opleiding

Als je 4 jaar studeren te lang vindt, kun je ook kiezen voor de tweejarige deeltijdopleiding Mechatronica Associate degree. Na het behalen van deze opleiding kun je er alsnog voor kiezen om je hbo-diploma Mechatronica te behalen.