Johan de Groot en Thomas van Loon

Gedreven door een gedeelde ambitie om nog verder te groeien.

Johan de Groot en Thomas van Loon (beiden 23 jaar) raakten bevriend tijdens hun mbo-opleiding Mechatronica. Met vastberadenheid en een gedeeld doel voor ogen begon het tweetal aan de uitdagende weg naar het behalen van een hbo-diploma Mechatronica in deeltijd.

Een duidelijk weekschema

Met hun mbo-diploma op zak, kiezen Johan en Thomas voor de tweejarige deeltijdopleiding Mechatronica Associate degree bij Avans Hogeschool. Vanwege ambitieuze plannen in hun privéleven, zoals het kopen van een huis, besluiten ze de studie in deeltijd te volgen. Hiervoor maken de vrienden een duidelijk weekschema: 3 dagen werken, 1 dag colleges en 1 dag zelfstudie.

Johan werkt als software engineer en Thomas als product development engineer. Tijdens de studie kunnen ze het geleerde direct in de praktijk toepassen. Zij krijgen van hun werkgever de ruimte om informatie op te halen die zij nodig hebben voor studieopdrachten. Het was pittig volgens het tweetal. Dit had voornamelijk te maken met het niveauverschil met de mbo-opleiding, het tempo tijdens de lessen en de vertaalslag van de theorie naar de praktijk. Mede door een duidelijke structuur en een bijpassende baan behaalden Johan en Thomas hun Associate degree-diploma in de gestelde 2 jaar.

Van 2 naar 4 jaar studeren

Gedreven door een gedeelde ambitie om nog verder te groeien, besluiten ze om door te gaan met de vierjarige bacheloropleiding Mechatronica. Wederom bij Avans. De uitdagingen worden groter, de stof complexer, maar Johan en Thomas laten zich niet ontmoedigen.

Na 4 intensieve jaren bereiken ze in 2023 hun ultieme doel, als ze met trots hun bachelordiploma Mechatronica in ontvangst nemen. Hun reis van mbo-vriendschap naar hbo-succes heeft niet alleen hun individuele vaardigheden verbeterd, maar benadrukt ook de kracht van samenwerking en vriendschap in de wereld van mechatronica.

Een mooie toekomst

Johan en Thomas kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Beiden zijn ze van junior naar medior/senior doorontwikkeld en klaar om de mechatronische wereld te veroveren met hun kennis en ervaring. Johan heeft inmiddels zijn tweede huis gekocht en Thomas gaat een mooie reis maken.

Wij zijn trots op de behaalde prestaties en de betrokkenheid van Johan en Thomas bij Avans Hogeschool.