Bouwkunde voltijd hbo

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Jij combineert ruimtelijk inzicht met gevoel voor vorm en techniek. De opleiding Bouwkunde gaat over gebouwen waar mensen prettig in verblijven. Om ontwerp en uitvoering. En gebruikers en omgeving.

Iemand wil een duurzaam huis bouwen. Jij werkt als tekenaar mee aan de woning van de toekomst. Of werkt het ontwerp van de architect uit in een bouwtechnische- of constructietekening. Een gemeente laat een stationshal renoveren. Jij plant de voorbereiding en uitvoering van de verbouwing. Organisaties kunnen jouw bouwkundig, technisch en economisch inzicht goed gebruiken.

Jij

Jij kijkt anders naar gebouwen. Bent geïnteresseerd in hun constructie en vormgeving. In hoe ze in de omgeving passen. En hoe de bouw wordt georganiseerd. Jij houdt van de mix van exact en creativiteit. Bent goed in technische vakken. Kunt goed rekenen en verbanden leggen. En hebt interesse in mens en maatschappij. Jij bent de bouwkundige van de toekomst.

De opleiding Bouwkunde

Je analyseert woonwijken. Ontdekt wat goed is en wat niet. Maakt met een bouwbedrijf een ontwerp voor woningen. Leert naar vorm te kijken. Hoe je isolatie berekent. Verdiept je in constructies. Kijkt naar het bouwproces en welke bouwtechnieken er zijn. Leert plannen, binnen een budget te werken en hoe onder jouw leiding een ingewikkeld proces met diverse partijen verloopt.

Kenmerkend voor deze opleiding

De bouwwereld is veranderd. Er is minder nieuwbouw dan 10 jaar geleden en meer aandacht voor slim hergebruiken van bestaande bouw. Je leert wat de begrippen duurzaam en energiezuinig inhouden. En gaat daarmee aan de slag zodat je straks succesvol de arbeidsmarkt instapt. Bouwkunde in Tilburg en 's-Hertogenbosch zijn gelijk.

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie