Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd hbo

Arbeidsmarktperspectief

Als biomedisch onderzoeker kun je terecht in verschillende sectoren. In de zorg, het bedrijfsleven of in het onderwijs. In de marketingsector of op het gebied van bio-informatica. Ook zijn er mogelijkheden in de life science, marketing en onderwijs. Wat je ook kiest, je draagt bij aan een gezonde leefomgeving en aan de gezondheid van mens en dier.

De arbeidsmarkt van Forensisch Laboratoriumonderzoek is in ontwikkeling. De overheid investeert flink in uitbreiding van opsporings- en forensisch onderzoekspersoneel. Hoeveel werkgelegenheid er binnen deze sector zal ontstaan is nog onduidelijk. Daarom is de major Forensisch Laboratorium Onderzoek breed opgezet. In het domein van technologie, gezondheid en milieu. Je kunt na je opleiding ook terecht in andere werkvelden van de Life science.

Alumna Richarda vertelt over haar werk als onderzoeker bij het Radboud universitair medisch centrum:

 

Alumna Sanne Thewessen vertelt over haar werk als kernanalist bij het Erasmus Medisch Centrum:

Potentiële beroepen

  • Biomedisch onderzoeker
    Je kunt werken bij het Erasmus Medisch Centrum. Je onderzoekt hoe hersenen zich ontwikkelen. Hoe neuronen weten op welke plaats ze welke functie moeten vervullen. En hoe het komt dat dit bij sommige mensen misgaat.
  • Forensisch laboratoriumonderzoeker
    Je bekijkt in hoeverre je uit DNA uiterlijke kenmerken kunt ontleden, bijvoorbeeld op de afdeling Forensische Moleculaire Biologie.