Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Voltijdopleiding in Breda

Arbeidsmarktperspectief

Als biomedisch onderzoeker kun je terecht in verschillende sectoren. In de zorg, het bedrijfsleven of in het onderwijs. In de marketingsector of op het gebied van bio-informatica. Wat je ook kiest, je draagt bij aan de gezondheid van mens en dier.

De arbeidsmarkt van Forensisch Laboratoriumonderzoek is veel in ontwikkeling. De overheid investeert flink in uitbreiding van opsporings- en forensisch onderzoekspersoneel. Hoeveel werkgelegenheid er binnen deze sector zal ontstaan is op dit moment nog onduidelijk. Daarom is de major Forensisch Laboratorium Onderzoek breed opgezet. In het domein van technologie, gezondheid en milieu. Je kunt na je opleiding ook terecht in andere werkvelden van de Life science.

Lees verhalen van anderen. Laat je inspireren en bekijk het beroepenboek. 

Potentiële beroepen

  • Biomedisch onderzoeker
    Je kunt werken bij het Erasmus Medisch Centrum. Je onderzoekt hoe hersenen zich ontwikkelen. Hoe neuronen weten op welke plaats ze welke functie moeten vervullen. En hoe het komt dat dit bij sommige mensen misgaat.
  • Forensisch laboratoriumonderzoeker
    Je bekijkt in hoeverre je uit DNA uiterlijke kenmerken kunt ontleden, bijvoorbeeld op de afdeling Forensische Moleculaire Biologie.