Djewan en Zaza

vertellen over hun werk bij Avans

Eventmanager Djewan en afdelingscoördinator Inkoop Zaza bespreken wat Avans onderscheidt als werkgever.

Een verschil maken voor studenten en docenten en collega’s. Hoe is het om bij Avans te werken? Djewan Rompis en Zaza Huijbregts delen hun ervaringen.

Wat is de grootste mijlpaal die je tot nu toe met je collega’s hebt bereikt?

Djewan: “De organisatie van het INTRO Festival in 2022. Dit was de eerste keer voor mij sinds mijn aanstelling bij Avans in 2020. Iets waar we lang naar uitkeken. 5000 studenten die de start van een nieuw studiejaar vieren. Als eventmanager was ik daar natuurlijk gewoon aan het werk. Tijdens de laatste act heb ik toch een momentje kunnen pakken om te genieten van wat er gebeurde. Al die lachende gezichten, daar doe je het uiteindelijk voor.”

Zaza: “Het meest trots ben ik op de samenwerking in ons team. Dát is wat mij betreft een mijlpaal. Als afdelingscoördinator zie ik hoe iedereen is gegroeid en blijft groeien. En hoe collega’s elkaar daarbij helpen.”

Waaraan merk je dat Avans werkplezier belangrijk vindt?

Zaza: “Successen worden gevierd, hoe groot of klein ook. Er is een informele, maar professionele werksfeer. Daarnaast is er ruimte om af en toe stil te staan en te reflecteren op je werk én op het team. Hoe gaat het met iedereen en waar kunnen we elkaar helpen?”

Djewan: “Ik zie het ook terug in het vertrouwen dat je krijgt. Het vanuit huis kunnen werken, maar ook de flexibiliteit in werktijden. Als het werk het toelaat en ik wil ’s middags een potje tennissen met een vriend, dan kan dat. Die uren haal ik op een ander moment weer in, bijvoorbeeld als ik op onze evenementen aan het werk ben in de avonden of weekenden. Dat je je werk doet in een sfeer van vertrouwen, dat alléén al maakt het plezierig om bij Avans te werken.”

Wat is het mooiste moment van je werkdag?

Djewan: “Dat varieert enorm. Van het fijne contact met leveranciers en collega’s tot het kiezen van de muziek voor een evenement.”

Zaza: “Het ligt eraan of ik thuis werk of op kantoor. Op kantoor vind ik het erg fijn om mijn collega’s te zien, even bij te kletsen of te sparren. Thuis werk ik vraagstukken uit waar ik echt inhoudelijk in moet duiken. Die afwisseling vind ik heel prettig.”

Daardoor ben ik in professioneel opzicht echt gegroeid.

Op welk gebied ben je gegroeid sinds je bij Avans werkt?

Djewan: “Kort nadat ik bij Avans begon zette corona een streep door alle fysieke events. Samen met mijn collega’s heb ik me in korte tijd toegelegd op het optuigen en faciliteren van online evenementen. Dat was pionieren en het heeft ons veel gebracht. Daardoor ben ik in professioneel opzicht echt gegroeid. Ik durf nu veel grotere verantwoordelijkheden te dragen, grotere projecten op me te nemen.”

Zaza: “Bij Avans heb ik mezelf in 5 jaar tijd tot volwaardig inkoopadviseur ontwikkeld, dankzij onder meer opleidingen over het aanbestedingsrecht en publiek inkoopbeleid. Sinds een half jaar ben ik coördinator van de afdeling Inkoop. Vanuit die rol laat ik de inhoud nóg meer los en bekijk ik de vraagstukken vanuit een meer strategische en procesmatige kant. Ik stuur niet langer op de inhoud, maar op de mens. Op de manier van samenwerken. Daaraan richting kunnen geven geeft voldoening – al valt er voor mij ook nog genoeg te leren. Zo zie je maar, jezelf ontwikkelen houdt nooit op.”

Wat onderscheidt Avans als werkgever?

Zaza: “De mogelijkheden die Avans biedt om jezelf persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen.”

Djewan: “Én de ruimte die je krijgt om daar zélf invulling aan te geven. De stappen die ik heb gezet, dat was niet overal mogelijk geweest.”

Lees ook