Kennismaking Techniek en ICT

Leerlingen van 3 havo kunnen 2 keer per jaar kiezen voor de Kennismaking Techniek en ICT Week. Ze gaan een halve dag naar 1 van de Avanslocaties en doen met proefjes en demo's een indruk op van techniek en ICT en leren waar de verschillende technieken voor dienen.

Kennismaking Techniek en ICT Week (KTW)

Door verschillende technische proeven maken scholieren van 3 havo op een ongedwongen manier kennis met techniek. Elke dag van deze week ontvangen wij 's morgens en 's middags groepen scholieren van diverse scholen.

Avans hoopt dat zij deze dag ervaren wat techniek allemaal kan zijn, welke diversiteit aan opleidingen er is en welke beroepen er mogelijk zijn. En natuurlijk is het altijd leuk om ter voorbereiding op de studiekeuze bij een hogeschool op bezoek te gaan, de sfeer te proeven en met studenten te praten.

Data en Capaciteit

De KTW-week vindt jaarlijks plaats in oktober en januari. De grootte van de groep die we per dagdeel kunnen ontvangen verschilt per locatie:

Breda: tussen de 125 - 175 leerlingen per dagdeel.
Den Bosch: tussen de 100 - 125 leerlingen per dagdeel.
De scholen uit de regio Tilburg nodigen wij van harte uit op de locatie in Breda of Den Bosch.

Inschrijven

U bent met uw leerlingen van harte welkom om tijdens deze weken bij ons een kijkje in de technische keuken te nemen.

Stuur ons een e-mail als u met een groep wilt deelnemen. We kijken dan samen wanneer we uw leerlingen kunnen ontvangen. Vermeld in de mail:

  • de locatie: Breda of Den Bosch
  • het geschatte aantal leerlingen
  • uw voorkeur voor een dag
  • uw voorkeur voor een dagdeel

Wanneer u het nog niet zeker weet, maar wel geïnteresseerd bent, laat ons dit dan ook weten. Dan nemen wij contact met u op. Wij hopen dat u met uw leerlingen kunt meedoen aan deze leuke en leerzame activiteit.

  • Voor: havo onderbouw
  • Profiel/vakgebied: Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Economie & Maatschappij, Applied Science, Bouw & Infra, Engineering, ICT, Multimedia & Design, Techniek.