Girlsday

Girlsday is een jaarlijks terugkerend evenement van het VHTO om meisjes van 10-15 jaar kennis te laten maken met techniek en ICT en met (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken. Het VHTO is het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en beta/techniek.

Excursies 

Tijdens Girlsday zijn er excursies bij bedrijven en hoger onderwijsinstellingen. Ook maken de meisjes die deelnemen kennis met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Avans Hogeschool neemt jaarlijks deel aan Girlsday. Je bent met jullie leerlingen welkom op 1 van onze locaties, afwisselend in Breda, Den Bosch of Tilburg. We bieden er altijd een spannend, actief en leerzaam techniekprogramma.

Op 13 april 2017 is de eerstvolgende Girlsday. Het programma bij Avans vindt dit jaar plaats in Tilburg. Inschrijven kan via de website van VHTO.

  • Voor: basisschool groep 7 en 8, havo/vwo onderbouw 
  • Vakgebied of profiel: Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Applied Science, Bouw & Infra, Engineering, ICT, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Informatica, Techniek, Onderzoek & Ontwerpen, NLT.