Jouw baan
Met je hbo-diploma Technische Informatica op zak vind je snel een baan. De arbeidsmarkt zit namelijk te springen om software-engineers zoals jij. Grote kans dat je nog voordat je bent afgestudeerd een baan aangeboden krijgt.
Je wilt weten wat je kunt worden met Technische Informatica? Je gaat aan de slag als software-engineer en bent breed inzetbaar. Je kiest dus zelf welke functie je gaat vervullen en bij welk soort bedrijf. Jouw werkterrein is overal waar technische software ontwikkeld of gebruikt wordt. Of waar technisch aangedreven apparaten staan. Daarom kun je ook uit veel sectoren kiezen. Van de administratieve sector, de land- en tuinbouw tot de medische wereld of de robotica. En van bank of bibliotheek tot overheid of ziekenhuis.
Mogelijke beroepen na deze opleiding
Technisch software engineer
Je werkt mee aan de ontwikkeling van aan te sluiten of ingebouwde software. Voor apparatuur, mobiele telefonie, consumentenelektronica en machines.
Embedded software engineer
Als embedded engineer ontwerp, test en implementeer je software voor embedded systemen. Een embedded systeem is een computersysteem dat is weggewerkt in een product. Bijvoorbeeld in een machine of vaatwasser.
Mediatechnoloog
Je werkt in de multimedia-branche, waar je techniek en creatie combineert in een sector die bij je past. Je ontwikkelt bijvoorbeeld educatieve spellen of simulatie-games voor het onderwijs. Of je gaat meer de richting op van interface designer of game-ontwikkelaar.
Systeemontwikkelaar of -programmeur
Voor het ontwerpen, bouwen en testen van aanpassingen en vernieuwingen voor systemen ben jij verantwoordelijk. Jij test de gebouwde software en neemt deze in gebruik. Je bent betrokken bij en werkt mee in het hele proces. Van eerste analyse tot realisatie van het functionele ontwerp.
Projectleider TI
Als projectleider controleer je wat er nodig is op het gebied van kwaliteit en testbaarheid. Daarnaast ontwikkel je op diverse niveaus geautomatiseerde testen, om aan te tonen dat de software aan alle functionele en kwaliteitseisen voldoet.
Game developer
Je bent het technische brein achter games. Je ontwikkelt en programmeert ze. En gaat technische uitdagingen aan totdat de game helemaal klaar is.
Technisch systeemanalist
In de organisatie waar je werkt ben jij degene die de computersystemen upgradet of implementeert. Je analyseert het probleem of doel, zoekt oplossingen, bepaalt welke middelen, apparatuur of software nodig zijn en zorgt voor de realisatie.
Testengineer
Je controleert wat er nodig is om nieuwe software te testen. Ook bouw je een geschikte testomgeving. En je ontwikkelt geautomatiseerde tests om aan te tonen dat software aan functionele eisen en kwaliteitseisen voldoet.