Voorbereidende wiskundecursus Avans TECH

Je zit in het laatste jaar van havo, vwo of het mbo en gaat volgend jaar een technische hbo-opleiding bij Avans Hogeschool volgen. Heb je nog onvoldoende kennis van wiskunde en natuurkunde of twijfel je daar over? Schrijf je dan in voor een voorbereidende wiskundecursus van Avans Tech; een grotendeels online programma dat je studiesucces op het hbo verhoogt. Met deze cursus wordt je wiskundekennis verbeterd voor een goede aansluiting bij de technische opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica & Werktuigbouwkunde.

Kies ik voor voorbereidende cursus A of B?

De voorbereidende wiskundecursus wordt aangeboden in twee varianten, A of B. De keuze hangt af van welke opleiding je wilt gaan volgen. Hieronder wordt uitgelegd welke voorbereidende cursus bij welke opleiding hoort. 

Voorbereidende wiskundecursus A

Zit je nu in het laatste jaar van de havo, het vwo of het mbo en ga je je inschrijven bij Avans Hogeschool voor 1 van de volgende opleidingen (met de juiste toelatingseisen): 
•    Bouwkunde
•    Civiele Techniek
•    Bouwtechnische Bedrijfskunde 

Schrijf je dan in voor de voorbereidende wiskundecursus A. 
In deze cursus wordt vooral het wiskunde- en natuurkundeprogramma nog eens opgefrist, met de nadruk op rekenvaardigheden. 

Kosten cursus A

Je betaalt voor deze voorbereidende cursus € 300 exclusief kosten voor studiematerialen. 
Boek: 
- Douwes en Grasmeijer. Basisvaardigheden wiskunde (vierde druk). Noordhoff. ISBN: 9789001575175. E-book: 9789001575182.
- Broeck, Timmer en Besselink. Basisvaardigheden toegepaste natuurkunde voor het HO (derde druk). Noordhoff. ISBN: 9789001748890. E-book: 9789001748906.
 

Aanmelden of vragen stellen cursus A

Aanmelden kan weer vanaf het academiejaar 2023/2024 voor de cursus van volgend jaar.
Voor vragen over wiskundecursus A kun je contact opnemen met het Academiebureau via dit e-mailadres of telefonisch via 088-5258211. 


Voorbereidende wiskundecursus B

Zit je in het laatste jaar van het mbo schrijf je dan in voor de voorbereidende wiskundecursus B als je 1 van deze opleidingen in Den Bosch wil gaan doen: 
•     Elektrotechniek
•     Technische Informatica
•     Werktuigbouwkunde
•    Technische Bedrijfskunde
In deze cursus fris je je basisvaardigheden nog eens op én wordt je wiskundekennis uitgebreid zodat je een stevige basis hebt om van start te gaan met je nieuwe opleiding. Als je Keuzedeel wiskunde (K205 MBO) met een voldoende hebt afgerond, houd er dan rekening mee dat er aardig wat overlap zal zijn. Je hoeft deze Wiskundecursus B dan niet per se te doen. 

Kosten cursus B 

Je betaalt € 300 voor deelname aan de voorbereidende wiskundecursus, exclusief kosten voor studiematerialen.
Boek: Advies om aan te schaffen, geen verplichting (omdat we ook al met Sowiso werken) ' Toegepaste wiskunde voor het hoger onderwijs - Inleiding ' (9789006144659). 

Aanmelden of vragen stellen cursus B 

Aanmelden kan vanaf 5 november 2022 tot 30 januari 2023. Meld je hier aan voor voorbereidende cursus B.
Voor overige vragen kan je contact opnemen via dit emailadres of telefonisch met 088-5256294.     

Vooral online les 

Bij zowel cursus A als B volg je samen met andere doorstromers de vakken wiskunde en natuurkunde in 2 lesblokken van 10 weken. De start en de afsluiting van de cursus volg je op locatie bij Avans Hogeschool. Verder worden alle lessen online gegeven.
Iedere week krijg je een les (m.b.v. een online wiskundetool). De exacte data en tijden worden later bekendgemaakt. 

Toetsing en evaluatie

De voorbereidende wiskundecursus toetsen we af met een tussententamen en een tentamen. Daarnaast moet je aan de volgende criteria voldoen om het traject succesvol af te ronden en een certificaat te ontvangen: 
•    je bent minimaal 80% van de online lessen aanwezig
•    je hebt voldoende tijd aan de lesprogramma’s besteed
•    je rondt het laatste tentamen met een voldoende af

In Breda worden ook voorbereidende wiskundecursussen aangeboden als voorbereiding op je opleiding. Specifieke informatie
hierover vind je bij de opleidingen waar deze cursus wordt aangeboden.