Studeren als broer en zus

Frank en Peggy zijn niet alleen broer en zus, ze waren ook nog klasgenoten. Hoe was het voor hen om samen te studeren?

Na wat vertraging door de coronapandemie kregen wij op donderdag 9 juli dan toch eindelijk ons diploma HBO Verpleegkunde. Voor ons een dag met een gouden randje. Wij mochten als broer en zus gelijktijdig naar de onvergetelijke drive-thru diploma-uitreiking. Daar legden we ook de verpleegkundige eed af. Onder toeziend oog van onze trotse ouders ondertekenden we daarna onze getuigschriften. We spelden bij elkaar de verpleegkundige speld op. Daarmee sloten we de periode van samen studeren symbolisch af.

Zoveel mogelijk leren

Als broer en zus lijken we niet alleen qua uiterlijk op elkaar. We zijn even gepassioneerd in ons vak verpleegkunde, hebben hetzelfde grote zorghart voor de oudere mens en zijn gedreven in ons werk binnen de ouderenzorg. We studeerden ook grotendeels op dezelfde manier. Samen wilden wij zoveel mogelijk weten en leren. Daarbij kwam ons perfectionisme ons soms weleens in de weg te zitten. Helemaal als de deadline naderde.

Trots op elkaar

Door elkaar te ondersteunen, op weg te helpen, troost te bieden en te helpen bij het inlevermoment, kwamen we iedere keer weer tot het gewenste resultaat. Zo sloten we de leeruitkomsten steeds goed af. We leerden en ontwikkelden samen. We genoten van de cappuccino’s en het naast elkaar zitten in de collegebanken. Als broer en zus waren we trots op elkaar.

Elkaar motiveren

Natuurlijk was het niet altijd makkelijk. Helemaal niet als een van ons de leeruitkomst niet haalde en de ander wel. Of als een van ons keurig op tijd een leeruitkomst had ingeleverd en de ander tot diep in de nacht of vroeg in de ochtend aan het zwoegen was. Want ja, plannen… Maar steeds hebben wij elkaar gemotiveerd om verder te gaan, te leren en te ontwikkelen. Niet alleen als broer en zus, maar ook als professional. 

Bijdragen aan kwaliteit van leven

Het studeren heeft onze broer-zusband versterkt. We kunnen nu ieder bij onze eigen werkgever nog beter bijdragen aan goede ouderenzorg en kwaliteit van leven. Daar zijn wij dankbaar voor.

Samen HBO-Verpleegkundige

Deze opleiding volgen was een hele opgave. Maar we hebben het volbracht! Trots dat we samen HBO Verpleegkundige zijn. Ben je gemotiveerd, start dan zeker met deze fantastische goede opleiding. Zeker als het met je broer of zus kan!

Benieuwd naar meer verhalen over studeren naast je baan? Zoek voor jou interessante verhalen in het overzicht met alle verhalen.