Technische Informatica voltijd hbo

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Bij de opleiding Technische Informatica leer je creatieve, high-tech oplossingen te bedenken voor de apparaten van de toekomst. Jij wordt opgeleid als professional in deze Smart World.

Onze wereld wordt steeds intelligenter. Met zichtbare en onzichtbare apparaten die je leven aangenamer en interessanter maken. We gebruiken ze privé en in industriële omgevingen. Of je draagt ze bij je om in contact te blijven met anderen of voor ontspanning. De 4-jarige opleiding Technische Informatica focust op de Smart World en Smart Industry. Je krijgt er practica, instructies, workshops en projecten. Na jaar 1 kies je een richting.

Deze opleiding is gekozen tot beste opleiding Technische Informatica van Nederland door Keuzegids Hbo 2021. 

Jij

Je bent bezig met de toekomst en zoekt altijd naar oplossingen. Je hebt een goed technisch inzicht, bent een doener en houdt ervan om te experimenteren. Vooral over digitale techniek, systematisch ontwerpen en softwareontwikkeling wil je alles weten.

De opleiding Technische Informatica

Het eerste jaar ligt de focus op Smart Software, Smart Hardware en Smart Automation. De lessen volg je samen met studenten Elektrotechniek. Na dit jaar ga je verder met Smart Software. Je leert de toepassingen ervan en gaat programmeren. Je werkt vaak in projecten waardoor je leert plannen, communiceren en samenwerken. In het TECH-LAB werk je aan praktijkopdrachten. Hier kun je experimenteren met innovaties en leer je technische vaardigheden. Na je afstuderen heb je de titel Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

Bij Technische Informatica in 's-Hertogenbosch ligt het accent op Smart Software. Bedrijven vragen daarnaar want apparaten en systemen moeten steeds sneller, kleiner en intelligenter en ook meer mogelijkheden hebben. Studenten waarderen vooral de sfeer en de kleinschaligheid bij de opleiding en de betrokkenheid van docenten. Ze geven hun opleiding een hoger cijfer dan het landelijk gemiddelde.

Verschil tussen Technische Informatica en Informatica

Bij zowel Informatica en als Technische Informatica leer je hoe je software moet bouwen. Toch zijn er aanzienlijke verschillen tussen deze 2 opleidingen. Dat heeft te maken met het apparaat waar je software voor bouwt.

Bij de opleiding Technische Informatica leer je software schrijven om kleine chips te kunnen aansturen of uitlezen. Daarvoor moet je veel van hardware weten en ook dat leer je op de opleiding. Apparaten waar technische softwarechips inzitten zijn bijvoorbeeld auto's, TV's en LED-lampen. Zo'n beetje ieder apparaat waar stroom doorheen gaat, heeft een chip waarvoor een technisch informaticus software schrijft.

Bij de opleiding Informatica leer je ook software schrijven. Die software draait meestal op een computer die met het internet verbonden is. Denk bijvoorbeeld aan software voor websites en webwinkels, maar ook aan betaalsoftware en logistieke software.
 

Rondlopen in het Tech Lab

Julia en Juul laten je het Tech Lab zien en alle faciliteiten waar je als student Technische Informatica over beschikt.

Stel je vragen

over de opleiding:
stel je vragen over de opleiding via Instagram. Je krijgt antwoord van een van de studenten.
aan ons academiebureau: 
stel je vragen over de lessen of over studiekeuze via academiebureau.AII@avans.nl of WhatsApp 06 - 18 57 91 66.

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,

Aanmelden Meer informatie