Technische Informatica

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Bij de opleiding Technische Informatica leer je creatieve, high-tech oplossingen voor de toekomst te bedenken. Voor deze innovaties ontwerp en bouw jij de technische software, ofwel embedded systems.

Jij maakt de wereld slimmer met inventieve technische systemen die je samen met anderen ontwikkelt. En als professional op het gebied van Smart World houd je oog voor gebruikers en hun omgeving. Jouw software zie je terug in smart cities, smart houses, navigatiesystemen, ziekenhuisapparatuur, duurzaam vervoer of smartwatches.

Jij

Je bent bezig met de toekomst en zoekt altijd naar oplossingen. Je hebt een goed technisch inzicht, bent een doener en houdt ervan om te experimenteren. Vooral over digitale techniek, systematisch ontwerpen en software-ontwikkeling wil je alles weten.

De opleiding Technische Informatica

Het eerste jaar ligt de focus op smart software, smart hardware en smart automation. De lessen volg je samen met studenten Elektrotechniek. Na dit jaar ga je verder met smart software. Je leert de toepassingen ervan en gaat programmeren. Je werkt vaak in projecten waardoor je leert plannen, communiceren en samenwerken. In het TECH-LAB werk je aan praktijkopdrachten. Hier kun je experimenteren met innovaties en leer je technische vaardigheden. Na je afstuderen heb je de titel Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

Bij Technische Informatica in 's-Hertogenbosch ligt het accent op embedded systemen. Bedrijven vragen daarnaar want apparaten en systemen moeten steeds sneller, kleiner en intelligenter en ook meer mogelijkheden hebben. Studenten waarderen vooral de sfeer en de kleinschaligheid bij de opleiding en de betrokkenheid van docenten. Ze geven hun opleiding een hoger cijfer dan het landelijk gemiddelde.

Deze opleiding is gekozen tot beste opleiding Technische Informatica, door Keuzegids Hbo 2018.Topopleiding_Keuzegids_Hbo2018_Avans

 

 

Verschil tussen Informatica en Technische Informatica

Bij zowel Informatica en als Technische Informatica leer je hoe je software moet bouwen. Toch zijn er aanzienlijke verschillen tussen deze 2 opleidingen. Dat heeft te maken met het apparaat waar je software voor bouwt.

Bij de opleiding Technische Informatica leer je software schrijven om kleine chips te kunnen aansturen of uitlezen. Daarvoor moet je veel van hardware weten en ook dat leer je op de opleiding. Apparaten waar technische softwarechips inzitten zijn bijvoorbeeld auto's, TV's en LED-lampen. Zo'n beetje ieder apparaat waar stroom doorheen gaat, heeft een chip waarvoor een technisch informaticus software schrijft.

Bij de opleiding Informatica leer je ook software schrijven. Die software draait meestal op een computer die met het internet verbonden is. Denk bijvoorbeeld aan software voor websites en webwinkels, maar ook aan betaalsoftware en logistieke software.

Open dag 3 november 2018

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Aanmelden Meer informatie