Technische Informatica

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Arbeidsmarktperspectief

Met je diploma Technische Informatica op zak vind je snel een baan. De arbeidsmarkt zit namelijk te springen om technische informatica professionals zoals jij. Grote kans dat je nog voordat je bent afgestudeerd een baan aangeboden krijgt.

Je bent als technisch software engineer breed inzetbaar. En kiest dus zelf welke functie je gaat vervullen. En bij welk soort bedrijf je wilt werken. Je werkterrein is overal waar technische software ontwikkeld of gebruikt wordt.

Potentiële beroepen

 • Technisch software engineer
  Je werkt mee aan de ontwikkeling van aan te sluiten of ingebouwde software in apparatuur, mobiele telefonie, consumentenelektronica en machines.
 • ICT manager
  Je zorg ervoor dat de ICT-afdeling op rolletjes loopt. Je ontwikkelt, realiseert en bewaakt een passend beleid voor de IT afdeling. Je geeft leiding en coördineert, onderhoudt en ontwikkelt de automatisering binnen een organisatie.
 • Systeemontwikkelaar
  Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en testen van aanpassingen en vernieuwingen op systemen. Je test de gebouwde software en neemt deze in gebruik. Je werkt mee in het hele proces. Van eerste analyse tot realisatie van het functionele ontwerp.
 • Projectleider TI
  Je controleert wat er nodig is op het gebied van kwaliteit en testbaarheid. Daarnaast ontwikkel je op diverse niveaus geautomatiseerde testen. Waarmee je aantoont dat de software aan alle functionele en kwaliteitseisen voldoet.
 • Game developer
  Je bent het technische brein achter games. Je ontwikkelt en programmeert ze. En gaat technische uitdagingen aan totdat de game helemaal klaar is.
 • Testengineer
  Je controleert wat er nodig is om nieuwe software te testen. En bouwt een geschikte testomgeving. Ook ontwikkel je geautomatiseerde tests om aan te tonen dat software aan functionele eisen en kwaliteitseisen voldoet.