Ruimtelijke Ontwikkeling voltijd hbo

Voltijdopleiding in Tilburg

Jij hebt belangstelling voor de gebouwde omgeving. En bedenkt graag een goede inrichting. Bij de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling leer je gebieden en gebouwen ontwerpen, ontwikkelen en beheren.

Met je creatieve, zakelijke én technische talent maak jij plannen voor een gebied. Bijvoorbeeld een nieuwe bestemming voor een oud industrieterrein. Of een onderhoudsplan. Je berekent wat het kost en oplevert. Ook adviseer je bij de besluitvorming. Als regisseur bepaal jij mede hoe een locatie, wijk of stad eruit ziet.

Jij

Jij bent een echte regelaar en hebt brede interesses. Je bent creatief, innovatief én zakelijk. Met deze eigenschappen bedenk je nieuwe concepten voor het gebied en de gebruiker. Je haalt het maximale uit beschikbare budgetten. Samenwerken en adviseren gaan je gemakkelijk af. Een complexe opdracht is voor jou een uitdaging. Als spin in het web tussen architect of bouwkundige, eindgebruiker en investeerder, weet je mensen mee te krijgen in je plannen.

De opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling

Je ontwikkelt je tot professional in de wereld van locatie- en gebiedsontwikkeling. Je bedenkt, ontwerpt en realiseert de inrichting van een wijk of stad. Of zorgt ervoor dat deze aan de gebruikerseisen blijft voldoen. Je houdt rekening met technische, financiële en ruimtelijke mogelijkheden en levert zo je bijdrage aan een gezamenlijk project.

Ben je geslaagd, dan ben je ingenieur met de titel Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding werkt nauw samen met bedrijven. Vanaf het begin krijg je praktijkopdrachten en gastcolleges van professionals. Je gebruikt je creatieve, zakelijke én technische talenten. Je volgt vakken als stedenbouw en bouwkunde. Maar ook economie, management en recht. Het is een multidisciplinaire opleiding die vakgebieden combineert. Je leert samenwerken, adviseren en overtuigen.