Mechatronica voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Bij de hbo-opleiding Mechatronica voltijd leer je producten te ontwerpen en te besturen waarin beweging een centrale rol heeft. Denk aan robots of productiemachines.

Mechatronica is de aanjager van verandering bij technische constructies. Het verbindt kennis over vakgebieden als werktuigbouwkunde, elektrotechniek en PLC programmeren om zo tot slimme producten voor de toekomst te komen. Of het nu om auto's, vulmachines voor colablikjes of achtbanen gaat: al deze producten hebben de afgelopen jaren een verandering ondergaan. Ze werden slimmer door het gebruik van sensoren en computers.

Jij

Jij haalt apparaten graag uit elkaar. Je wilt weten hoe een machine werkt. Hoe alle onderdelen bewegen en samenwerken. Die nieuwsgierigheid deel je graag met anderen. Je gaat samen op zoek naar nóg intelligentere systemen. Als jij jezelf hierin herkent, dan is de hbo-opleiding Mechatronica echt iets voor jou.

De opleiding Mechatronica

Met een selectie aan vakken uit de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en PLC programmeren ontwikkel je je bij de opleiding Mechatronica tot een systeemdenker. Hierbij is de diepgang vergelijkbaar met die van de afzonderlijke opleidingen. Systeemdenken is belangrijk voor het ontwerpen van complexe multidisciplinaire producten waarbij bewegende machines zoals robots centraal staan.

Ben je geslaagd, dan ben je Bachelor of Science (BSc).

Kenmerkend voor deze opleiding

Mechatronica hbo in Breda richt zich met name op robotica en industriële automatisering. De opleiding is kleinschalig georganiseerd en beschikt over moderne praktijkopstellingen. Je leert de docenten snel kennen. Het jonge team bestaat uit docenten met veel ervaring in de industrie.

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,

Aanmelden Meer informatie