Jordy Heesbeen

Ik houd me bezig met het bedenken en ontwerpen van systemen.

Jordy Heesbeen studeerde af bij de opleiding Mechatronica van Avans Hogeschool in Breda. Nu is hij Mechanical Project Engineer bij Vanderlande.

Internationaal bedrijf

“Vanderlande is gespecialiseerd in automatisering voor distributiecentra, vliegvelden en sorteercentra. Wij leveren niet alleen systemen voor Nederlandse vliegvelden, maar ook voor die in het buitenland zoals in Londen, Barcelona en Vancouver. Het is een groot internationaal bedrijf met vestigingen in verschillende landen en met 5.000 medewerkers.”

Kennisdeling

“Ons hoofdkantoor is gevestigd in Veghel. Het grootste gedeelte van de tijd zit ik daar. Ik houd me bezig met het bedenken en ontwerpen van systemen. Kennisdeling is ook een groot deel van mijn werk, ik help collega’s in het buitenland met hun technische vragen. Zo zat ik de afgelopen 4 maanden voor een groot project in Duitsland, waar het Amerikaanse Amazon bezig was met de bouw van een groot nieuw distributiecentrum.”

Contact met verschillende disciplines

“Tijdens mijn werkzaamheden kom ik in contact met verschillende soorten disciplines. Daar komt mijn opleiding goed van pas. We leerden over verschillende soorten engineering, terwijl bijvoorbeeld iemand die Werktuigbouwkunde heeft gedaan, specifiek daar veel over weet.”

Miljoenenproject in goede banen

“Het werk is heel anders dan de opleiding Mechatronica. Tijdens mijn opleiding moesten we veel lastige wiskundige berekeningen maken. In het werkveld is dit veel geautomatiseerd. De uitdaging van mijn werk zit hem in de grootte van een project. Zo moeten we soms in 2 maanden tijd een miljoenenproject op een supergrote locatie in goede banen leiden.”

Informele sfeer

“Tijdens mijn afstudeerstage, die ik bij Avans deed, wees een docent mij op Vanderlande. ‘Dat is een bedrijf waar jij je thuis voelt met veel doorgroeimogelijkheden’, zei hij. En dat klopt. Ondanks dat het een groot bedrijf is, is de sfeer heel informeel. Ongeacht de groei die we elk jaar maken, weten we die cultuur goed te waarborgen.”