Leraar Basisonderwijs voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

De opleiding Leraar Basisonderwijs – ook wel Pabo genoemd – leidt je op om voor de klas te staan als leraar bij een basisschool. Na de opleiding geef je les aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Bij de Pabo in Breda ontwikkel je pedagogische en didactische vaardigheden. Je merkt dat lesgeven niet alleen in de klas gebeurt. Je maakt lessen levendiger door de omgeving te gebruiken. Met een bezoek aan het oude stadscentrum voor je les geschiedenis. Of een excursie langs de sloot voor de les natuuronderwijs. Als leraar basisonderwijs is elke dag anders.

Jij

Je vindt het leuk om kinderen iets te leren en bent initiatiefrijk. Tijdens de Pabo-opleiding praat je gemakkelijk met kinderen, medestudenten, collega's en ouders. Je wilt kinderen begeleiden en leren over omgaan met elkaar. Je verdiept je in de leerstof en bent goed in samenwerken en organiseren. Je houding tijdens de opleiding is onderzoekend en kritisch en je blijft altijd je actieve zelf.

De opleiding Leraar Basisonderwijs

Je leert hoe je boeiende lessen geeft aan kinderen met verschillende karakters, uit diverse werelden en van uiteenlopende niveaus. Je leert leerprogramma's te ontwikkelen. En contacten onderhouden met leerlingen en hun ouders. Week- en dagstages zijn een belangrijk onderdeel van de Pabo hbo-opleiding. Je ontwikkelt je talenten en geeft een persoonlijke touch aan je werk.

Na de opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) draag je de titel Bachelor of Education.

Kenmerkend voor deze opleiding

Het eindniveau van onze studenten is hoog. De Pabo in Breda leidt studenten samen met basisscholen uit de regio op. We werken intensief samen met de beroepspraktijk, leiden stagecoaches op en investeren in begeleiding. Veel basisscholen zijn als opleidingsschool door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend. Daar zijn we trots op. Ook werken we samen met academische opleidingsscholen. Dat zijn scholen waarmee we onderzoek doen naar verbetering van het onderwijs.

Stel je vragen

Hoi, ik ben Elvera en ik zit in het vierde leerjaar van de Pabo. Hiervoor heb ik de opleiding onderwijsassistente afgerond. Het maken van de juiste studiekeuze kan druk opleveren en helemaal in deze onwerkelijke tijd. Je kunt nu moeilijk hogescholen bezoeken om jezelf te oriënteren. Om je te helpen om tot de juiste keuze te komen, sta ik graag open om jullie vragen te beantwoorden. Stuur Elvera een e-mail.
Hey, ik ben Brian en ik ben 21 jaar. Momenteel ben ik derdejaars Pabo-student. Hiervoor heb ik de havo afgerond en een jaar pedagogiek gestudeerd op hbo-niveau. Wees niet bang en stel je vraag gerust. Ik beantwoord alle vragen met plezier en geef graag meer informatie. Want dat is wat een leerkracht tenslotte het liefste doet. Vind je het fijner om te appen in plaats van te mailen dat kan. Geef het aan in je berichtje. Stuur Brian een e-mail.
Hey allemaal, mijn naam is Sabrina, 19 jaar en zit momenteel in het vierde jaar van de Pabo. Vanaf de havo ben ik direct doorgestroomd naar de Pabo. Ik help jullie graag om in deze bizarre tijd toch een juiste studiekeuze te maken. Dus twijfel niet om contact met me op te nemen. Hopelijk tot snel! Stuur Sabrina een e-mail.

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie