Leraar Basisonderwijs Voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Je vindt het leuk om kinderen iets te leren. Je ziet jezelf wel als leerkracht voor de klas staan. Na de opleiding Leraar Basisonderwijs geef je les aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Lesgeven gebeurt al lang niet meer alleen in het klaslokaal. Jij gebruikt de omgeving van de basisschool en maakt de lessen levendiger. Met een bezoek aan het oude stadscentrum voor je les geschiedenis. Of een excursie door de bossen voor de les natuuronderwijs. Als leraar op een basisschool is geen dag hetzelfde.

Jij

Je bent initiatiefrijk. En gaat gemakkelijk in gesprek met kinderen, medestudenten, collega's en ouders. Je werkt graag met kinderen. Wilt hen les geven, begeleiden en leren over omgaan met elkaar. Je verdiept je graag in de leerstof. Bent goed in samenwerken en organiseren. Je houding is onderzoekend en kritisch, waarbij je altijd je actieve zelf blijft.

De opleiding Leraar Basisonderwijs

Je leert hoe je boeiende lessen geeft aan kinderen met verschillende karakters, uit verschillende werelden en van verschillende niveaus. Je leert leerprogramma's te ontwikkelen. En contact te onderhouden met je leerlingen en hun ouders. Week- en dagstages zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je ontwikkelt je talenten en geeft een persoonlijke touch aan je werk.

Na de opleiding Leraar Basisonderwijs draag je de titel Bachelor of Education.

Kenmerkend voor deze opleiding

Het eindniveau van onze studenten is hoog. Samen met basisscholen uit onze regio leiden we onze studenten op. We werken intensief samen met de beroepspraktijk en investeren veel in goede begeleiding. Een groot aantal van de basisscholen is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als opleidingsschool. Daar zijn we trots op. We werken ook samen met een aantal academische opleidingsscholen. Met deze basisscholen doen we onderzoek naar verbetering binnen het basisonderwijs.

Stel je vragen

Hoi, ik ben Elvera en ik zit in het derde leerjaar van de Pabo. Hiervoor heb ik de opleiding onderwijsassistente afgerond. Het maken van de juiste studiekeuze kan druk opleveren en helemaal in deze onwerkelijke tijd. Je kunt nu moeilijk hogescholen bezoeken om jezelf te oriënteren. Om je te helpen om tot de juiste keuze te komen, sta ik graag open om jullie vragen te beantwoorden. Stuur Elvera een e-mail.
Hey, ik ben Brian en ik ben 21 jaar. Momenteel ben ik tweedejaars Pabo-student. Hiervoor heb ik de havo afgerond en een jaar pedagogiek gestudeerd op hbo-niveau. Wees niet bang en stel je vraag gerust. Ik beantwoord alle vragen met plezier en geef graag meer informatie. Want dat is wat een leerkracht tenslotte het liefste doet. Vind je het fijner om te appen in plaats van te mailen dat kan. Geef het aan in je berichtje. Stuur Brian een e-mail.
Hey allemaal, mijn naam is Sabrina, 19 jaar en zit momenteel in het derde jaar van de Pabo. Vanaf de havo ben ik direct doorgestroomd naar de Pabo. Ik help jullie graag om in deze bizarre tijd toch een juiste studiekeuze te maken. Dus twijfel niet om contact met me op te nemen. Hopelijk tot snel! Stuur Sabrina een e-mail.