Integrale Veiligheidskunde

Voltijdopleiding in Breda

Voltijdopleiding in Breda

Met de opleiding Integrale Veiligheidskunde los je later veiligheidsproblemen op. Je houdt overzicht in crisissituaties en zoekt verbinding tussen partijen, zodat mensen veilig kunnen wonen en werken.

Een groot theatercomplex heeft dagelijks duizenden gasten. Jij zorgt voor een ontruimingsplan. Een bedrijf exporteert gevaarlijke stoffen. Jij bewaakt de veiligheid tijdens het transport. Veiligheid is overal belangrijk. Thuis. Bij het uitgaan. Op scholen, evenementen en festivals. Tijdens vakanties. Bij epidemieën of economische crisis.

Jij

Jij stapt graag de wereld in van safety & security, risicobeheersing en crisiscommunicatie. Jij wilt dat mensen veilig wonen en werken. Je houdt van organiseren, regelen en coördineren. Je werkt zelfstandig, maar brengt ook graag partijen samen. Je zoekt en vindt passende oplossingen.

De opleiding Integrale Veiligheidskunde

Je onderzoekt veiligheidsvraagstukken. Bekijkt ze van juridische, economische, psychologische en bestuurskundige kant. Je wordt de spin in het web die problemen signaleert, projecten opzet en de veiligheid bewaakt. Bij een grootschalige ramp. Maar ook gewoon in steden en buurten. Je werkt aan opdrachten vanuit het bedrijfs- en overheidsleven. Je volgt les en leert over verschillende communicatie- en onderzoeksvaardigheden.

Na deze opleiding ben je Bachelor of Arts (BA).

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en Bedrijf (pdf).

Bekijk de video waarin studenten vertellen over de opleiding.

 

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding is praktijkgericht. Je volgt gastcolleges van docenten uit de praktijk. Ook ga je regelmatig op excursie.

Deze opleiding is gekozen tot beste opleiding Integrale Veiligheidskunde, door Keuzegids Hbo 2018.

Open dag 3 november 2018

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Aanmelden Meer informatie