HBO-Verpleegkunde

Voltijdopleiding in Breda

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan de toelatingseisen. Kijk hier of je daaraan voldoet.

toelatingseisen
Profiel Extra vakken/toelichting
havo C&M
havo E&M
havo N&G
havo N&T
vwo C&M
vwo E&M
vwo N&G
vwo N&T
mbo-niveau 4

Alleen als je mbo-opleiding voldoende aansluit, ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding. Kijk op Studiekeuze123 of dit voor jouw mbo-opleiding van toepassing is. Met een mbo-4 diploma Verpleegkunde volg je het verkorte traject.

wo-propedeuse
hbo-propedeuse

Instroommoment

Beginnen in september

Instroommoment
Deadline inschrijving
Nederland 1 mei 2019

Verkorte trajecten

MBO-V'ers zijn toelaatbaar tot het verkorte traject. Als MBO-V'er start je in jaar 1. Je volgt in periode 1 t/m 3 een aangepast programma. In periode 4 van jaar 1 stap je over naar jaar 2. Je meldt je voor jaar 1 aan.

Toelatingsprocedure

De opleiding hanteert de volgende toelatingsprocedures:

Studiekeuzecheck

Bij Avans doen we de studiecheck in de vorm van een intake. Die is voor de opleiding verplicht. Meer over de intake lees je in deze flyer.

Taaltest

Voor de start van je opleiding maak je een taaltest Engels. Is je niveau Engels te laag, dan biedt Avans je de mogelijkheid om bij te spijkeren. De taaltest is verplicht, maar de uitkomst bepaalt niet of je wel of niet wordt toegelaten.

Mbo-niet-verwant

Je hebt een mbo 4-opleiding afgerond die niet verwant is aan je hbo-opleiding. In de selectieprocedure kijken we of je toegelaten kunt worden. Mogelijk krijg je een extra opdracht tijdens je intake. 

21+ Toets

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, de 21+ toets. Hierin kunnen we vaststellen of je toch kunt starten. Bijvoorbeeld door de ervaring die je hebt.

Je meldt je hiervoor aan bij het academiebureau.