Fysiotherapie voltijd hbo

Aanmelden

Dit is een fixusopleiding. Dat betekent dat we maximaal 190 studenten toelaten tot de propedeuse. Je meldt je hiervoor uiterlijk 15 januari aan. Aanmeldingen na deze datum nemen we niet mee in de selectie. Zorg dus dat je op tijd bent. Voor de opleiding Fysiotherapie kun je je maar bij 1 instelling aanmelden.

Lees meer over de selectiecriteria en -procedure

Aanmelden via Studielink

Je meldt je aan voor een opleiding via Studielink. Je logt hier in met je DigiD. Het aanvragen van een DigiD duurt 5 werkdagen. Houd er rekening mee dat Studielink je persoonsgegevens moet verifiëren. Dat kan enkele werkdagen duren.

Kijk voor aanmelding of je voldoet aan de toelatingseisen

Na het aanmelden

Na aanmelding nodigen we je uit voor de selectieprocedure. Hierin kijken we of je voldoet aan de selectiecriteria. Voor alle onderdelen van de selectieprocedure kun je punten halen. Deze punten samen leiden tot een ranking die wij aanleveren bij Studielink.

Studieplaats accepteren

Je krijgt op 15 april via Studielink bericht of je geselecteerd bent. Ben je geselecteerd, dan heb je 2 weken om je studieplaats te accepteren in Studielink. In Studielink vind je een stappenplan waarin precies staat wat je moet doen. Alleen als je op tijd je plaats accepteert, kun je starten met de opleiding. De plaatsen die niet op tijd geaccepteerd zijn, komen beschikbaar voor de eerstvolgende kandidaat net zo lang tot alle plaatsen geaccepteerd zijn. Dat doen we tot 1 september. Tot die tijd heb je dus nog kans om geselecteerd te worden voor een opleiding bij Avans.

Vorig studiejaar konden uiteindelijk alle kandidaten die graag bij Avans wilden studeren, starten met hun opleiding.

Bezwaar maken

Je bent het niet eens met het rankingnummer dat je hebt gekregen. Of de manier waarop de selectieprocedure bij jou is uitgevoerd. Dan heb je het recht om gebruik te maken van de regeling Bezwaar en Beroep.

Inschrijvingsvoorwaarden

Bekijk in Studielink de status van je aanmelding. Avans Hogeschool schrijft je in als je dossier compleet is en je aan alle voorwaarden hebt voldaan.

Dit houdt in:

  • Je persoonsgegevens zijn geverifieerd.
  • Je vooropleiding is geverifieerd.
  • Je bent geselecteerd en je hebt je plaats geaccepteerd.
  • Je betaling heb je geregeld met een digitale machtiging op Studielink.