Elektrotechniek voltijd hbo

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan de toelatingseisen. Kijk hier of je daaraan voldoet.

toelatingseisen
Profiel Extra vakken/toelichting
havo N&T
havo N&G

natuurkunde of nlt

vwo N&T
vwo N&G

natuurkunde of nlt

vwo E&M

natuurkunde

mbo-niveau 4

Aanvullende toelatingseisen

Basiskennis

Je hebt een mbo-diploma. Voor deze opleiding heb je wiskunde B op havoniveau nodig. Daarmee is de kans dat je de opleiding goed doorloopt het grootst. Volg daarom op het mbo het Keuzedeel Doorstroom HBO Wiskunde voor Techniek.

Voorbereidend programma

Wij bieden voor mbo'ers een voorbereidende cursus wiskunde aan. Je went aan het niveau en de studiehouding en maakt kennis met de inhoud van de opleiding. Dit maakt de overstap soepeler en je kans om te slagen groter. Voor deze cursus betaal je een eigen bijdrage van € 300, onder meer voor een online wiskundeprogramma. Daarnaast heb je een wiskundeboek nodig à € 70. De cursus start op 1 februari, voorafgaand aan je eerste collegejaar. Let op: deze cursus geeft je geen vrijstelling. Lees meer informatie over dit doorstroomtraject en de lesdagen en toetsing. Voor meer informatie mail je naar doorstroomtraject.aii@avans.nl. Of bel je met de Student Informatie Balie: 088 - 525 75 50.

Instroommoment

Beginnen in september

Instroommoment
Deadline aanmelden
Nederland 1 mei 2022

Toelatingsprocedure

De opleiding hanteert de volgende toelatingsprocedures:

Studiekeuzecheck

Bij Avans doen we de studiekeuzecheck in de vorm van een intake.

De intake is voor bijna elke opleiding verplicht en bestaat uit:

  • een digitaal intake-assessment en een motivatieopdracht. Deze maak je thuis.
  • een gesprek op Avans Hogeschool met een studieloopbaanbegeleider of docent. In dit gesprek bespreek je het resultaat van het digitaal intake-assessment en de motivatieopdracht.
  • een gesprek met studenten die de opleiding al doen. Hierin krijg je de kans om jouw vragen te stellen en te horen hoe het is om deze opleiding te volgen.

Lees meer over de studiekeuzecheck van Avans.

 

21+ Toets

Ben je 21 jaar of ouder en heb je niet de juiste diploma's, dan kun je gebruik maken van de 21+ regeling. Je bent dan verplicht een test te doen bij NTI. De kosten zijn €75. Neem wel eerst even contact op met de Studenteninformatiebalie en vraag naar de instroomcoördinator. Voor de kandidaten van de 21+ regeling wordt het intake-advies bindend. Dus zowel het rapport van NTI als het intakeadvies moeten positief zijn voor toelating. Bij twijfel beslist de directie over toelating.