Stefan van Gurp

Je doet veel practicums waardoor de theorie in de les voelbaar wordt met de praktijk.

Stefan van Gurp studeerde in 2019 af bij Elektrotechniek van Avans Hogeschool in Breda, en is nu bezig met een verdiepende master op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Doorstuderen

"Momenteel ben ik bezig met een master Elektrotechniek op de TU/e, binnen deze master kun je jezelf specialiseren op 9 verschillende gebieden die onder het vak elektrotechniek vallen. Ik volg momenteel vooral vakken die te maken hebben met vermogenselectronica en elektromechanica. Wat ik vooral interessant vind aan vermogenselectronica is dat spanningen en stromen op een bepaalde manier bewerkt kunnen worden. Ieder elektrisch apparaat kan dan gekoppeld worden aan het net, met daarin alle ontwerpafwegingen die dat met zich meeneemt zoals netvervuiling, warmtehuishouding, regeltechniek en nog veel meer andere aspecten."

Passie voor techniek

"Al sinds jongs af aan vind ik alles wat met techniek te maken heeft interessant. Ik wil altijd weten hoe zaken werken en in elkaar steken. Een logische beroepskeuze was voor mij dan ook het vak Elektrotechniek, omdat alles tegenwoordig wel iets met elektrotechniek te maken heeft. Het vak is in de simpelste dingen tot de meest complexe apparaten vertegenwoordigd en je kunt er dus alle kanten mee op."

Elektrotechniek bij Avans

"In 2015 ben ik begonnen met de hbo-opleiding Elektrotechniek in Breda, het is een kleinschalige opleiding waar veel persoonlijke aandacht is voor de student vanuit het docententeam. De leerstof is pittig maar de docenten zijn kundig en hebben vaak veel werkervaring binnen het vak waarin ze les geven. Daarnaast zijn parallel aan de theorielessen veel practicums waardoor de theorie in de les voelbaar wordt met de praktijk."

HBO-top programma

"Gedurende mijn hbo-opleiding kwam ik erachter dat ik nog meer de diepte in wilde gaan en mezelf wilde ontwikkelen op een academisch niveau. De opleiding Elektrotechniek in Breda en de Technische Universiteit hebben een programma ontwikkeld voor de doorstroming van het hbo naar de masteropleiding Elektrotechniek. Dit programma heet het zogenaamde HBO-top programma en dit programma maakt het mogelijk voor studenten die goed presteren om een premaster traject te volgen tijdens de minorperiode. Avans heeft mij en een aantal andere studenten voor dit programma geselecteerd en ons de kans gegeven om ons op een academisch niveau te ontwikkelen."