Elektrotechniek voltijd hbo

Studiekosten

Het ministerie stelt elk jaar het wettelijk collegegeld vast. Dat is het bedrag wat je meestal betaalt. Maar niet elke student heeft recht op het wettelijk vastgestelde collegegeld. Deze studenten betalen het instellingscollegegeld. Een tarief dat jaarlijks vastgesteld wordt door de instelling zelf. 
Lees meer over verschillen in studiekosten en halvering wettelijk collegegeld eerstejaars

Jij wilt weten wat jouw opleiding kost. Deze informatie vind je in onderstaand schema. Wat je daadwerkelijk betaalt is afhankelijk van je persoonlijke situatie en opleidingsvorm. Check hiervoor de collegegeldmeter.

Vanwege de coronamaatregelen hebben studenten 50% korting op het wettelijk collegegeld en de halvering collegegeld voor collegejaar 2021-2022. Voor het instellingscollegegeld geldt een korting van € 1.084,- op het eerder vastgestelde bedrag voor collegejaar 2021-2022. Algemene informatie over de korting op het collegegeld is te vinden op de website van DUO.

Studiekosten
Tarief Bedrag jaar
instellingstarief € 7.212,- 2021 - 2022
wettelijk tarief € 1.084,- 2021 - 2022

Aanvullende kosten

Naast je collegegeld investeer je ook in studieboeken en een laptop.

Laptopgebruik

Voor de opleidingen Elektrotechniek en Technische Informatica heb je een laptop nodig. Voor het eerste semester, het eerste half jaar, is een eenvoudige laptop die Microsoft Office aankan meer dan voldoende. Als student kun je deze software voor een gereduceerd tarief kopen via surfspot.nl.

Vanaf het tweede semester van de opleiding wordt veeleisende software gebruikt. Op school zijn voor studenten faciliteiten beschikbaar waarmee je van deze software gebruik kunt maken. Het is vanuit de opleiding dan ook niet verplicht een nieuwe laptop aan te schaffen, maar veel studenten vinden het prettig in hun eigen omgeving met deze veeleisende software te werken. Mocht dat het geval zijn, dan is een laptop met voldoende intern geheugen (minimaal 8GB RAM), een snellere processor (minimaal Intel core i5) en voldoende harde schijfruimte (256 GB SSD) noodzakelijk.