Elektrotechniek voltijd hbo

Opbouw van de opleiding

De opleiding Elektrotechniek duurt 4 jaar. Je krijgt practica, instructies, workshops en projecten. De opleiding focust op de Smart World en de Smart Industry.

Basis

In jaar 1 volg je als student Elektrotechniek een gezamenlijk programma met studenten Technische Informatica. Daarna kies je voor de richting Smart Hardware, Smart Automation of Smart Software. Kies je voor Smart Software, dan stap je in jaar 1 nog over naar de opleiding Technische Informatica. Elk studiejaar kun je 60 studiepunten halen. In het eerste jaar moet je er minimaal 52 halen om verder te gaan.

Verdieping

Vanaf jaar 2 verdiep jij je in de richting van je keuze: Smart Hardware of Smart Automation.

In het eerste semester van het derde studiejaar ga je op stage. Na je stage ga je verder met het traject dat je gekozen hebt.

Het laatste half jaar van de opleiding bestaat uit het afstuderen. Je sluit je opleiding af met een afstudeerproject, meestal binnen een bedrijf.

Vakkenoverzicht

1-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Gezamenlijk basisprogramma (Smart Automation, Smart Hardware, Smart Software) x x x x
2-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Smart Automation x x x x
Smart Hardware x x x x
3-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Stage x x
Smart Automation of Smart Hardware x x
4-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Minor x x
Afstuderen x x

Samenwerkingsverbanden

EPS

gezamenlijke opleiding

Je werkt aan een technisch industrieel project met internationale allure. Samen met buitenlandse studenten. Techniek, commerciële aspecten, management, strategische of ICT-zaken komen aan bod.