Elektrotechniek

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Met de opleiding Elektrotechniek leer je creatieve, high-tech oplossingen voor de toekomst te bedenken. Door systemen, data en apparaten smart met elkaar te verbinden ontdek je de vele mogelijkheden.

Jij ontwikkelt je tot een professional die de wereld slimmer maakt met technische innovaties. Bovendien heb je oog voor gebruikers en hun omgeving. Jouw high-tech ontwerpen vind je terug in energie, safety en industry 4.0. Of in virtual reality, drones, consumentenproducten en elektrische auto's.

Jij

Je bent bezig met de toekomst. Je bent praktijkgericht, zoekt altijd naar oplossingen en houdt ervan om te experimenteren. Techniek boeit je, vooral digitale elektronische systemen en besturingstechniek voor machines. Je wilt vooral meer weten over het programmeren en bouwen van de hardware en software daarvoor.

De opleiding Elektrotechniek

Bij Elektrotechniek ligt het eerste jaar de focus op Smart World en Smart Industry. Daarna kies je uit 2 richtingen. Bij Smart hardware ontwerp en bouw je hardware voor domotica, robots of smartphones. Bij Smart automation ontwerp en optimaliseer je productieprocessen van fabrieken en apparatuur. In het TECH-LAB ga je praktisch aan de slag met praktijkopdrachten. Je kunt er experimenteren met innovaties en leert technische vaardigheden. Na je afstuderen heb je de titel Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

Elektrotechniek staat al jaren in de top 3 volgens de Nationale Studenten Enquête. Studenten waarderen de sfeer, de kleinschaligheid en het laagdrempelige contact met docenten. Blij zijn ze met het TECH-LAB, vanwege de faciliteiten en de ruimte die ze krijgen om met medestudenten aan opdrachten te werken.

Topopleiding_Keuzegids_Hbo2018_AvansDe opleiding is gekozen tot beste opleiding Elektrotechniek van Nederland door Keuzegids Hbo 2018. 

Bekijk de video en luister naar de verhalen van studenten en een docent. Zij vertellen je meer over de opleiding, wat hun ervaring is en wat je ervoor nodig hebt.

 

Open dag 3 november 2018

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Aanmelden Meer informatie