Elektrotechniek voltijd hbo

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

De wereld om ons heen wordt steeds intelligenter. Hetzelfde geldt voor de industrie. Als student Elektrotechniek ontwikkel jij je tot professional in de Smart World en in de Smart Industry.

Bij Elektrotechniek houd je je bezig met technische innovaties. Voor (on)zichtbare apparaten die het leven aangenamer, veiliger en interessanter maken en die steeds intelligenter zijn. We gebruiken deze apparaten in industriële omgevingen en privé. Bijvoorbeeld om te communiceren met anderen. De vierjarige opleiding Elektrotechniek leidt je op als professional in deze nieuwe wereld.  

Deze opleiding behoort tot de beste opleidingen Elektrotechniek van Nederland, door Keuzegids Hbo 2022.

Jij

Je bent bezig met de toekomst. Je bent praktijkgericht, zoekt altijd naar oplossingen en houdt ervan om te experimenteren. Techniek boeit je, vooral digitale elektronische systemen en besturingstechniek voor machines. Je wilt vooral meer weten over het programmeren en bouwen van de hardware en software daarvoor.

De opleiding Elektrotechniek

Bij Elektrotechniek ligt het eerste jaar de focus op Smart World en Smart Industry. Daarna kies je uit 2 richtingen. Bij Smart hardware ontwerp en bouw je hardware voor domotica, robots of smartphones. Bij Smart automation ontwerp en optimaliseer je productieprocessen van fabrieken en apparatuur. In het TECH-LAB ga je praktisch aan de slag met praktijkopdrachten. Je kunt er experimenteren met innovaties en leert technische vaardigheden. Na je afstuderen heb je de titel Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

Studenten waarderen de sfeer, de kleinschaligheid en het laagdrempelige contact met docenten. Blij zijn ze met het TECH-LAB, vanwege de faciliteiten en de ruimte die ze krijgen om met medestudenten aan opdrachten te werken.

Bekijk de video en luister naar de verhalen van studenten en een docent. Zij vertellen je meer over de opleiding, wat hun ervaring is en wat je ervoor nodig hebt.

Rondlopen in het Tech Lab

Rondlopen in het Tech Lab

Julia en Juul laten je het Tech Lab zien en alle faciliteiten waar je als student Elektrotechniek over beschikt.

Stel je vragen

over de opleiding:
stel je vragen over de opleiding via Instagram. Je krijgt antwoord van een van de studenten.
aan ons academiebureau: 
stel je vragen over de lessen of over studiekeuze via academiebureau.AII@avans.nl of WhatsApp 06 - 18 57 91 66.

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie