Elektrotechniek voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

Bij hbo Elektrotechniek ervaar je hoe snel de ontwikkelingen gaan. Je smartwatch is gemaakt met productierobots met energie van zonnepanelen. Ontdek welke rol elektrotechniek in deze systemen speelt.

Steeds meer zichtbare en onzichtbare apparaten maken je leven aangenamer en interessanter. We gebruiken ze privé, in ziekenhuizen en in de industrie. Denk aan smartphones, operatierobots, geautomatiseerde producutielijnen voor elektrische auto's, slimme verkeersregelinstallaties en gamestechnologie. Jij ontwikkelt de hardware en/of software en zoekt naar innovatieve en creatieve oplossingen.

De opleiding Elektrotechniek wordt goed gewaardeerd. De opleiding in ’s-Hertogenbosch behoort zelfs tot de topleidingen, door Keuzegids Hbo 2022.

Jij

Je bent praktijkgericht bezig met de toekomst, zoekt naar oplossingen en houdt van experimenteren. Techniek boeit je, vooral digitale elektronische systemen en besturingstechniek voor machines. Je werkt graag mee aan superbatterijen voor elektrische vliegtuigen. Of aan productierobots met slimme sensoren, waardoor je via Internet of Things informatie verkrijgt om processen efficiënter te maken.

De opleiding Elektrotechniek

De opleiding Elektrotechniek duurt 4 jaar. Je krijgt theorielessen, practica en voert samen met andere studenten projecten uit waarbij je leert werken als hbo-professional. Je gaat aan de slag met praktijkopdrachten en bereidt je voor op het bedrijfsleven. Je leert technische vraagstukken op te lossen door eerst na te denken en dan pas te doen. Na je afstuderen ben je Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

Elektrotechniek is een kleinschalige opleiding, wat je kunt merken aan de goede sfeer. Als student maak je deel uit van een community. De lijntjes zijn kort en er is volop aandacht en begeleiding voor de studenten. Je krijgt een goede en gedegen achtergrond waarmee je meteen aan de slag kunt in het bedrijfsleven, want je hebt een vrij grote baanzekerheid.

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,