Elektrotechniek voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

Bij hbo Elektrotechniek ervaar je hoe snel de ontwikkelingen gaan. Je smartwatch is gemaakt met productierobots met energie van zonnepanelen. Ontdek welke rol elektrotechniek in deze systemen speelt.

Steeds meer zichtbare en onzichtbare apparaten maken je leven aangenamer en interessanter. We gebruiken ze privé, in ziekenhuizen en in de industrie. Denk aan smartphones, operatierobots, geautomatiseerde producutielijnen voor elektrische auto's, slimme verkeersregelinstallaties en gamestechnologie. Jij ontwikkelt de hardware en/of software en zoekt naar innovatieve en creatieve oplossingen.

Jij

Je bent praktijkgericht bezig met de toekomst, zoekt naar oplossingen en houdt van experimenteren. Techniek boeit je, vooral digitale elektronische systemen en besturingstechniek voor machines. Je werkt graag mee aan superbatterijen voor elektrische vliegtuigen. Of aan productierobots met slimme sensoren, waardoor je via Internet of Things informatie verkrijgt om processen efficiënter te maken.

De opleiding Elektrotechniek

De opleiding Elektrotechniek duurt 4 jaar. Je krijgt theorielessen, practica en voert samen met andere studenten projecten uit waarbij je leert werken als hbo-professional. Je gaat aan de slag met praktijkopdrachten en bereidt je voor op het bedrijfsleven. Je leert technische vraagstukken op te lossen door eerst na te denken en dan pas te doen. Na je afstuderen ben je Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

De combinatie van elektronica, industriële automatisering en energietechniek is uniek. Er is bij bedrijven veel vraag naar deze combinatie. Elektrotechniek scoort al jaren goed volgens de Nationale Studenten Enquête. Onze studenten en alumni waarderen de korte lijnen tussen docenten en studenten. De brede basis zorgt ervoor dat je multidisciplinair inzetbaar en toekomstbestendig bent. Je krijgt een goede en gedegen achtergrond waarmee je meteen aan de slag kunt in het bedrijfsleven.

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,