Commerciële Economie Voltijd hbo

Wat anderen zeggen

Fleur van Sleeuwen

“Nadat ik mijn studie op het mbo succesvol had afgerond, ben ik begonnen aan de opleiding Commerciële Economie in Den Bosch."

"Ik heb voor deze studie gekozen, omdat je veel verschillende vakken volgt. Alle vakken geven je meer inzicht in het commerciële vakgebied. Ze bieden je de mogelijkheid om te achterhalen waar jouw interesses liggen. Voordat ik begon aan deze opleiding, wist ik totaal niet welke richting ik later precies op wilde. Nu ik aan allerlei vakken heb geproefd, weet ik steeds beter welke richting ik op wil.”

Geborgenheid

“De locatie van de lessen is op het Stationsplein. Dit is ideaal, aangezien je vanaf het station binnen no-time op school bent. Daarnaast kun je in tussenuren of na school lekker een hapje eten of drankje doen met je medestudenten in de stad. Aangezien onze studie in een kleiner gebouw gevestigd is, kom je in de wandelgangen de hele dag door medestudenten en docenten tegen. Hierdoor heb je ook nauw contact met de docenten. Ik vind dit erg fijn, omdat je altijd bij docenten terecht kan met vragen of om gewoon gezellig bij te kletsen. Er hangt een informele, gezellige sfeer. Die geborgenheid is fijn.”

Handelsmissie

“Het leukste van de opleiding tot nu toe vind ik de handelsmissie. Tijdens de handelsmissie doe je onderzoek op een buitenlandse markt om een bepaald product te exporteren. Het is natuurlijk niet alleen onderzoek doen, maar ook een gezellig tripje met je medestudenten. Het was een topweek!”

Volop uitdaging

“Mocht je meer uitdaging willen of nodig hebben tijdens de opleiding, dan is dat zeker mogelijk. De opleiding en Avans bieden veel activiteiten aan. Zo kun je tijdens de studie meer kennis opdoen, socializen en bepaalde vaardigheden ontwikkelen. Zelf heb ik bijvoorbeeld deelgenomen aan de honoursmodule Chance, waarbij je samen met studenten van andere opleidingen werkt aan een project.”

Ben jij, geïnteresseerd in het commerciële vakgebied, maar heb je nog geen idee welke richting je precies op wil? Bij Commerciële Economie van Avans maak je kennis met veel verschillende aspecten van het vakgebied. Je verbreedt je kennis en kunde om te groeien tot een échte commercieel econoom. Hopelijk tot volgend jaar!