Jan van Grinsven

De docenten van Avans zijn heel betrokken en staan altijd voor je klaar.

Jan besloot na het mbo door te studeren en koos voor de hbo-opleiding Commerciële Economie. Nu heeft hij ook bijna zijn master in de pocket. "Het was een lange weg van het mbo, via het hbo, naar de universiteit, maar het was het dubbel en dwars waard."

Van mbo naar hbo

"De stap van mbo naar hbo is prima bevallen. Het is leuk jezelf te blijven uitdagen. Het grote verschil tussen mbo en hbo voor mij was de wisseling van klassen. Op het mbo had ik een vaste klas, maar op het hbo werk je iedere keer in andere projectgroepen."

Pre-master

"In mijn vierde jaar heb ik een pre-master gevolgd om te kijken of ik het niveau van de universiteit aankon. Met statistiek had ik soms wat moeite en het niveau van Engels zou bij Avans best hoger mogen. Maar als je er genoeg tijd in stopt, is het goed te doen. Een jaar na mijn afstuderen ben ik gestart met de masteropleiding Strategic Management bij Tilburg University. Mijn thesis heb ik net ingeleverd. Het is mijn droom om aan de slag te gaan bij een groot consultancybureau."

Leuke tijd

"De docenten van Avans zijn heel betrokken en staan altijd voor je klaar. Dat vond ik heel fijn. Belangrijk is dat je je goed oriënteert voordat je een opleiding kiest. Ga niet alleen naar Open dagen, maar praat ook met mensen in je omgeving. Ik heb bij Commerciële Economie een fijne tijd gehad en raad het iedereen aan hier te gaan studeren. De saamhorigheid en je medestudenten maken je studietijd bij Avans heel leuk."