Commerciële Economie voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

In de marketing- en salesgerichte hbo-opleiding Commerciële Economie leer je luisteren naar klanten. Om zo producten of diensten succesvol in de markt te zetten. Voor consumenten en bedrijven.

Een bedrijf wil een elektrische fiets voor jongeren op de markt brengen. Je onderzoekt de mogelijkheden en vraagt jongeren wat zij belangrijk vinden en stelt een marketingplan op. Op basis daarvan vindt de ontwikkeling plaats. Daarna begeleid je de introductie. Je adviseert de juiste prijs en de verkoopplek: in de winkel of alleen via de webshop? Bij de campagne gebruik je diverse social media.

Jij

Jij hebt een vlotte babbel en kunt jezelf presenteren. Je hebt lef en inlevingsvermogen. Omdat je creatief en innovatief bent, zoek je graag naar oplossingen en ben je nieuwsgierig naar trends. Je wilt weten hoe je een product succesvol op de markt brengt en hoe je klanten tevreden houdt. Bij Commerciële economie leer je kritisch te zijn en zelf op zoek te gaan naar antwoorden.

De opleiding Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie is de basis voor een carrière in marketing of sales. Je lost met studiegenoten vraagstukken uit de praktijk op. Doet onderzoek naar kansen in de markt, rekent uit wat een marketingcampagne kost en oplevert en geeft advies over hoe je klanten ervan overtuigt producten te kopen. Als je geslaagd bent mag je de titel Bachelor of Science (BSc) voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

Wat je leert pas je meteen toe in de praktijk. Doorlopend vind je voor bedrijven antwoorden op hun concrete vragen. Bijvoorbeeld hoe ze zich onderscheiden en nieuwe klanten kunnen trekken. Een markt vinden voor een nieuw product. Al in je eerste jaar loop je stage. Zo leer je direct je toekomstige werkplek kennen. De opleiding in 's-Hertogenbosch heeft ook een internationaal karakter. Daar volg je naast zakelijk Engels een tweede taal: Frans, Duits of Spaans.

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en Bedrijf (pdf).

Studententelefoon

Vraag het een student.

Heb je een vraag of vind je het leuk om met een van onze studenten te kletsen? App dan met onze studententelefoon. Bea beheert de studententelefoon. Zij weet echt álles over de opleiding Commerciële Economie.

Bea: 06-49282392

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari