Chemische Technologie voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Bij Chemische Technologie leer je de techniek achter industriële processen en de technologie om producten te maken. Je denkt in grootschalige oplossingen met aandacht voor duurzaamheid en energie.

Als chemisch technoloog ben je een expert op het gebied van technologie, procesontwerp, duurzaamheid en energie. Je verzint oplossingen voor kleine en grote problemen, binnen bedrijven en voor de maatschappij. Als een kunststofproducent een nieuw product op grote schaal wil produceren, ben jij degene die dit proces ontwerpt. Wanneer een suikerproducent de productkwaliteit wil verbeteren, bedenk jij hoe dit gerealiseerd kan worden.

Deze opleiding is gekozen tot beste opleiding Chemische Technologie van Nederland, door Keuzegids Hbo 2022. 

 

 

 

 

Jij

Je bent geïnteresseerd in natuurkunde, wiskunde en scheikunde en wilt jouw technisch inzicht toepassen in de praktijk. Je wilt duurzame oplossingen verzinnen voor bestaande en nieuwe uitdagingen in de procesindustrie. Dat doe je door logisch na te denken en met anderen samen te werken.

De opleiding Chemische Technologie

Je leert hoe grootschalige processen werken en hoe je deze ontwerpt en verbetert. Ook leer je de chemische en fysische principes achter deze processen te combineren en hoe je een idee uit het laboratorium kunt opschalen naar een commercieel productieproces.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science (BS) voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding is kleinschalig, waardoor er veel persoonlijk contact is. Je werkt vaak samen in kleine groepen. De focus ligt op het koppelen van theorie aan de praktijk. Je voert technische experimenten uit in een laboratorium of via processimulaties op de computer. Om naadloos aan te sluiten op de praktijk organiseren we gastlessen van professionals uit het bedrijfsleven.

Heb je een vraag?
Stuur ons een e-mail of bel naar 088 - 525 87 88. We zijn via hetzelfde nummer ook bereikbaar via WhatsApp (op werkdagen van 09.00 tot 14.00).

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,

Aanmelden Meer informatie