Business Innovation voltijd hbo

Arbeidsmarktperspectief

De wereld om ons heen verandert razendsnel. En de concurrentie is overal. De productlevenscyclus wordt korter en om deze ontwikkelingen voor te blijven, zoeken werkgevers de professionals van de toekomst. Werknemers die creatief en innovatief zijn. En die van gebaande paden durven af te wijken. Binnen en buiten hun vakgebied.

Met de opleiding Business Innovation heb je de juiste papieren voor een carrière in de creatieve én economische industrie. Denk aan advies en consultancy. Innovatiemanagement, brandmanagement, nieuwe media en advertising. E-business of product- en conceptontwikkeling. Of je begint je eigen bedrijf.

Waar werken de alumni van de opleiding Business Innovation nu? En wat vonden zij van de opleiding? Thijs, Sonne en Daan vertellen erover in deze video.

 

Potentiële beroepen

 • Business creator
  Een advanced business creator creëert op systematische wijze duurzame waarde door innovatie.
 • Sustainable business developer
  Je gaat op zoek naar nieuwe producten of diensten die een onderneming kan aanbieden. Je stelt nieuwe producten voor waardoor het bedrijf een nieuwe richting zou kunnen inslaan. En onderzoekt markten waar de onderneming nog niet actief is.
 • Conceptontwikkelaar
  Je bedenkt, ontwikkelt en visualiseert creatieve concepten. Presenteert, enthousiasmeert en stemt ideeën af. Je vertaalt creatieve/commerciële concepten naar formats.
 • Creatieve begeleider
  Een creatieve begeleider faciliteert en begeleidt groepen mensen op een originele en creatieve manier om het beste resultaat te bereiken.
 • Innovatie (project) manager
  Je ontwikkelt business cases. Denkt out-of-the-box. Hebt begrip van huidige en toekomstige trends. Bent bruggenbouwer.
 • Marketing en innovatie consultant
  Je identificeert trends en groeipotentie. Jij weet hoe je moet innoveren. En adviseert proactief.
 • Organisatievernieuwer
  Organiseert en stimuleert verandering in een bedrijf.
 • Zelfstandig ondernemer
  Jij neemt en krijgt verantwoordelijkheid. Realiseert plannen en haalt deadlines. Bent gemotiveerd en hebt lef. Bent een kei in presenteren.