Duostage tussen de festivaltenten

We hebben op bouwkundig gebied een hoop kunnen leren tijdens de stage. 

Studenten Business Innovation Niels Dijkstra en Thierry Crolla werkten tijdens hun stage aan de ontwikkeling van een nieuw op- en afbouwsysteem voor Festipi.

Verbreden van kennis

De stageperiode is inmiddels al een tijdje geleden, maar Niels en Thierry hebben nog steeds contact met het bedrijf en hun stagebegeleider. “We hebben bijvoorbeeld nog een aantal keer meegedraaid op festivals waar we tipitenten opbouwden en afbraken of gasten incheckten.” Hun stage draaide om de ontwikkeling van een nieuw op- en afbouwsysteem voor grotere tenten die Festipi wilde gaan gebruiken. Die zouden 5 meter in doorsnee worden, in plaats van de gebruikelijke 2,5 of 3 meter. Niels: “Thierry en ik hadden vanuit onze eigen interesse in klussen al redelijk wat ervaring met het bouwen van systemen. Maar het bleek toch nog een uitdaging. Zo hadden we zelden met aluminium gewerkt en was een hoop gereedschap nog onbekend voor ons. We hebben op bouwkundig gebied dus een hoop kunnen leren tijdens de stage."

Diverse innovatieprojecten

Door de coronapandemie is Festipi gedwongen om nieuwe manieren te vinden om de tipi’s aan de man te brengen. Niels: “Klanten kunnen ze nu bijvoorbeeld gebruiken om te kamperen in hun eigen achtertuin. Dit was in het begin niet zo heel makkelijk, maar volgens Tonny wordt de interesse steeds groter. Wat Thierry en ik hebben bewezen tijdens onze stage is dat je als business innovator veel verschillende kanten op kunt wat betreft innovatieprojecten binnen het bedrijfsleven. Business innovators zijn ontdekkers en hebben elk hun eigen vaardigheden en kwaliteiten. Daarmee kunnen ze stagebedrijven een mooi extra zetje geven.”

(foto: Festitipi)