Bouwkunde duaal hbo

Duaalopleiding in Tilburg

De duale opleiding Bouwkunde combineert ruimtelijk inzicht met gevoel voor vorm en techniek. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Je leert op het werk en volgt naar behoefte les op school.

Iemand wil een duurzaam huis bouwen. Jij werkt als tekenaar mee aan de woning van de toekomst. Of werkt het ontwerp van de architect uit in een bouwtechnische- of constructietekening. Een gemeente laat een stationshal renoveren. Jij plant de voorbereiding en uitvoering van de verbouwing. Organisaties kunnen jouw bouwkundig, technisch en economisch inzicht goed gebruiken.

Jij

Jij kijkt anders naar gebouwen, hun constructie en vormgeving. Jij houdt van de mix van exact en creativiteit. Bent goed in technische vakken. Kunt goed rekenen en verbanden leggen. Heb jij een leerwerkplek en relevante werkervaring, dan kun je na een intake direct duaal beginnen. Heb je dat niet, dan volg je het eerste jaar in voltijd.

De opleiding Bouwkunde

Je leert analyseren en omgaan met materialen. Verdiept je in het bouwproces en bouwtechnieken en in slim hergebruiken van bestaande bouw. Je leert wat het begrip duurzaam inhoudt. En gaat ermee aan de slag. Je legt je toe op ontwerpen, constructie of architectuur. Of bouwuitvoering. Aan jou de keuze. Je werkt samen met organisaties uit de praktijk. Hun ervaring is jouw leerschool.

Ben je geslaagd, dan ben je ingenieur met de titel Bachelor of Science (BSc).

Kenmerkend voor deze opleiding

Bij deze opleiding leer je tijd- en plaats-onafhankelijk aan de hand van leeruitkomsten. Dat betekent dat de opleiding bepaalt wat je moet leren, maar via welke leerroute je dat doet, bepaal je zelf.

De opleiding werkt samen met BouwTalent. Een landelijk initiatief van werkgevers om jongeren naar de bouwsector te halen. Als je dat wilt, biedt BouwTalent jou een overeenkomst aan en plaatst je bij een geschikt leerwerkbedrijf. Zo kun je bij verschillende organisaties aan de slag en mag je deelnemen aan extra activiteiten, zoals workshops en coaching.

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,

Aanmelden Meer informatie