Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Je hebt een fascinatie voor DNA. Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leer je welke informatie in cellen zit en draag je bij aan baanbrekend biomedisch of forensisch onderzoek.

Als biomedisch onderzoeker buig jij je over diverse onderzoeksvragen, zoals: hoe ontstaat kanker? Welke lichaamsreacties ontregelen cellen en wat kun je eraan doen? Je onderzoekt als forensisch laboratoriumexpert bewijsmateriaal in geval van schade en verwondingen. Of je spoort doping op in bloed. Bij al deze onderzoeksvragen ontdek jij de oorzaak. 

Deze opleiding behoort tot de beste opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Nederland volgens Keuzegids Hbo 2022. 

 

Jij

Jij vindt biologie interessant en wilt alles weten over DNA. Je bent vindingrijk en nieuwsgierig. Kunt kritisch nadenken en wilt weten welke informatie er in cellen of bewijsmateriaal verborgen zit. Je bent precies en zorgt ervoor dat je geen fouten maakt. Jij werkt het liefst op de achtergrond. En bent je bewust van het belang van jouw werk.

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

De opleiding is breed en divers, net als het vakgebied. Jij maakt jezelf de weg in het laboratorium eigen. Je kiest voor de major Biomedisch Onderzoek waarin je leert om experimenten uit te voeren. En waarin je inzicht krijgt in biologische processen. Of je kiest voor de major Forensisch Laboratoriumonderzoek. En wordt specialist in onderzoek naar bewijsmateriaal. Je volgt een brede major op het gebied van biologie en chemie.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science (BS) voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

We hebben een goede relatie met bedrijven en organisaties. Dat levert gastlezingen op en actuele opdrachten uit de praktijk. Er is een groot aanbod aan stage- en afstudeerprojecten in binnen- en buitenland. Onze studenten worden in het werkveld zeer gewaardeerd.

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is een opleiding met een numerus fixus. We laten maximaal 240 studenten toe in het eerste jaar. Lees meer over de decentrale selectie onder toelating.

Heb je een vraag?
Stuur ons een e-mail of bel naar 088 - 525 87 88. We zijn via hetzelfde nummer ook bereikbaar via WhatsApp (op werkdagen van 09.00 tot 14.00).

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie