Jos Brouwers

Jos Brouwers

Jos Brouwers is lector van het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences.

Expertise

Jos heeft veel ervaring met het leiden van onderzoek aan kennisinstellingen. Daarbij integreert hij vaak zijn specialismen lipidomics en metabolomics met andere moderne technieken in de Life Sciences. Hiervoor gebruikt hij ook graag de mogelijkheden die de bioinformatica biedt om snel en to-the-point een antwoord te vinden op onderzoeksvragen uit zowel de praktijk als het fundamenteel onderzoek.

Het onderzoek is vaak gericht op het ontdekken van ‘markers’ in ziekten, biologische processen of het classificeren van monsters. Het lectoraat bezit daarvoor zeer diverse en uitstekende apparatuur waarop medewerkers en studenten een maximaal resultaat uit projecten kunnen halen. Door zijn brede kennis van de biochemie en analytische chemie is Jos uitstekend in staat om gevonden biomarkers in hun context te plaatsen.

Center for Molecular Medicine

Naast zijn werkzaamheden als lector is Jos lid van het editorial board van verschillende internationale wetenschappelijke tijdschriften (Biomolecules, International Journal of Molecular Sciences). Klik hier voor een overzicht van de meer dan 100 wetenschappelijke publicaties die Jos inmiddels op zijn naam heeft staan.