Rinotha onderzoeksdeelnemer digitale didactiek

Rinotha Senathirajah

Rinotha Senathirajah

Rinotha Senathirajah is onderzoeker bij het Lectoraat Digitale Didactiek en onderwijskundige bij Avans.

Opleiding

Tijdens haar bachelor deed ze een literatuurstudie naar de relatie tussen cultuurstijlen op scholen en de mate waarin er wordt samengewerkt.

Ook werkte ze als onderzoeksassistent bij het project “The student-curriculum interplay”, dat gericht was op het scannen van een curriculum op aspecten van diversiteit en welke samenhang dit heeft gehad op studentenprestaties en welzijn. Hierna wilde ze zich graag verdiepen in het onderwijs en volgde de master Onderwijswetenschappen op de Erasmus Universiteit, welke ze in 2021 heeft afgerond. Tijdens haar master deed ze onderzoek naar hoe studenten- en docentenpercepties zijn veranderd met oog op inclusiviteit binnen het hoger onderwijs, in de online leeromgeving in vergelijking met de offline leeromgeving.  

Expertise

Na haar studie wilde Rinotha graag de praktijk in en sinds 2021 is zij werkzaam als Onderwijskundige bij de Academie voor Technologie en Innovatie x in Breda. Haar expertise ligt bij initiatieven om inclusie te bevorderen, zowel binnen de academie als Avansbreed.