Avans 
AI Partnerprogramma

Welkom bij het Avans AI Partnerprogramma

Ben je onderdeel van een organisatie die kennis wil delen en samen wil excelleren op het gebied van Artificial Intelligence (AI)? Ontdek nu de mogelijkheden van het Avans AI Partnerprogramma en verrijk je netwerk en expertise in samenwerking met kennisinstelling Avans.

Onze focusgebieden

Avans richt zich op het excelleren van AI in de thema’s:

 • Technologische innovatie in energie en materiaaltransitie
 • Veilige en veerkrachtige stad en omgeving
 • Brede welvaart en nieuw ondernemerschap
 • Gezondheid, zorg en welzijn

Binnen deze thema’s is er expertise op onder andere de volgende gebieden:

 • Smart Energy
 • Digitale didactiek
 • Robotisering
 • Ethiek
 • Responsible AI
 • Et cetera 

Wat bieden wij?

Als partner bij Avans krijg je toegang tot een dynamisch netwerk van professionals, onderzoekers en studenten die gezamenlijk werken aan kennisvraagstukken binnen AI. Van deelname aan community bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken tot sprekerskansen en financiële bijdragen in de vorm van gezamenlijke subsidies. Wij bieden tal van voordelen en mogelijkheden om actief bij te dragen en te profiteren van ons programma.

Samen excelleren

Wij creëren Learning Communities waarbinnen partners met elkaar en met ons samenwerken en kennis en ervaringen delen. Elke community heeft een inhoudelijk eigenaar, moderators en contentmakers die de interactie en uitwisseling stimuleren. Door deel te nemen aan een gezamenlijke community, betrekken we je direct bij ons onderwijs- en onderzoeksprogramma, én betrek jij de andere deelnemers in jouw processen zodat we samen kunnen excelleren.

Snel antwoord

Wil je direct aan de slag met een vraagstuk uit jouw organisatie dat ook direct een nieuwe richting geeft? Neem dan deel aan een van onze AI-minoren en/of hackathons, waar multidisciplinaire teams van studenten antwoorden zoeken op jouw vraag. Voor complexere vraagstukken bieden we ook mogelijkheden om jouw vraagstuk op minor- of masterniveau in te brengen. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden.

AI-community

Als partner maak je deel uit van de AI-community: je spart samen met andere partners over thema's en vraagstukken die de leden van de community aandragen. Waar mogelijk koppelen we onderzoekers en studenten om de community te voorzien van nieuwe inzichten. En die nieuwe inzichten leiden vaak tot zakelijke kansen.

Onderzoeksteams

Als partner krijg je toegang tot onderzoeksteams waar je jouw vraagstuk kan inbrengen of deelnemen aan een vraag uit jouw branche. Samen met meerdere externe partners en een team van onderzoekers, docenten en studenten werk je voor een langere periode aan een gezamenlijk vraagstuk. De opgedane kennis is direct toepasbaar en toegankelijk voor meerdere partners. Deze manier van samenwerken leidt tot innovatie van de branche, en dus van jouw organisatie.

Aansluiting arbeidsmarkt

Draag bij aan de juiste aansluiting van onze studenten op de arbeidsmarkt: door jouw kennis en expertise te delen, leiden we onze studenten op zodat ze direct relevant zijn op de arbeidsmarkt. Dit kan door samen met ons onderwijsprogramma's te maken, gastdocent te zijn, mee te denken over onze opleiding in de adviesraad enzovoort. Zo werk je mee aan je eigen medewerker van de toekomst.

 • Uitbreiding van je netwerk:

  Uitbreiding van je netwerk:

  • Als AI-partner word je lid van een AI-community die aansluit bij het thema van jouw organisatie. Denk aan kruisverbanden zoals AI & veiligheid, AI & gezondheid, AI & energietransitie, AI & nieuw ondernemerschap. 
  • Bovendien voeden we de community met de ethische en juridische aspecten van het toepassen van AI: wat wel en niet is toegestaan en welke menselijke aspecten je in overweging moet nemen.
  • De community is ook de ideale plek om nieuwe ondernemers te ontmoeten, vragen te delen, je bedrijf te presenteren, evenementen te bezoeken of te organiseren en in contact te komen met toekomstige professionals.

Word nu partner van Avans AI

Sluit aan bij het Avans AI Partnerprogramma waarin we samen bouwen aan een toekomst vol innovatie en kennisdeling binnen de wereld van AI. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van samenwerken met Avans.