Flexibel onderwijs keuzevrijheid Avans Hogeschool

Keuzevrijheid voltijd en duaal

Je wordt bij Avans Hogeschool opgeleid tot een flexibele en veelzijdige professional, die het verschil maakt in en voorbereid is op de wereld van morgen en later. Vanaf september 2024 kun je daarom als student bij Avans flexibel onderwijs volgen.

Begeleiding bij jouw keuzeproces

Het kiezen van jouw studieroute hoef je niet alleen te doen. Onze studieloopbaanbegeleiders en docenten helpen je graag bij het maken van je keuzes. Zo weerspiegelt jouw diploma precies jouw kennis en vaardigheden en ga je goed voorbereid je toekomst tegemoet.

Flexibel onderwijs en modules

De eerste 1,5 jaar volg je binnen je eigen opleiding onderwijs, zodat je een vaste thuisbasis hebt en de benodigde basiskennis opdoet. Daarna krijg je de mogelijkheid om een groot deel van je resterende opleiding zelf in te vullen met (vrijekeuze) modules vanuit je eigen opleiding of andere opleidingen die het beste passen bij wat jij wilt leren. Dit is 25% van de gehele 4-jarige opleiding. Je kiest dus in totaal 1 jaar zelf, verdeeld over modules van 15 of 30 studiepunten.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld een opleiding Verpleegkunde combineren met onderdelen uit de opleiding Social Work. Of een studie Bedrijfskunde aanvullen met extra communicatievaardigheden. Maar je kunt ook een route volgen die dicht bij je gekozen opleiding ligt en voor verdieping in je vakgebied zorgt.

Bouw alvast aan je netwerk 

Verder maak je kennis met praktijkgericht onderzoek en ga je samen met docenten, onderzoekers en bedrijven aan de slag met onderwerpen die er nù toe doen. Zo kom je al tijdens je studie op voorsprong en bouw je aan jouw werkervaring en netwerk.

Wil je een beter beeld krijgen van het flexibele onderwijs binnen Avans? Bekijk dan onderstaande video.