Locatie
Startmaand
Duur
Taal

Bij de hbo Technische Bedrijfskunde in Breda leer je bedrijfsprocessen en technische middelen zoals machines en systemen optimaliseren. Je adviseert bedrijven over jouw bedachte verbeteringen.

Stel je voor dat je de kwaliteit en effectiviteit van een proces kunt verhogen en tegelijkertijd de kosten verlaagt. Of dat je voorspellend onderhoud kunt toe passen, waardoor je uitval van systemen voorkomt. Én de productie soepel laat verlopen. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat je leert tijdens de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde.

Gedurende de opleiding dompel je jezelf onder in vakken als bedrijfskunde, bedrijfseconomie, techniek, logistiek en ICT. Maar het echte leerproces vindt plaats in de praktijk, waar je in projectgroepen werkt aan échte opdrachten voor bedrijven. Of het nu gaat om een lokaal bedrijf om de hoek of om grote spelers als ASML en VDL, je krijgt de kans om je kennis direct toe te passen en waardevolle ervaring op te doen.

Na het afronden van de hbo Technische Bedrijfskunde heb je volop carrièremogelijkheden. Zo kun je aan de slag als projectmanager, procesanalist, consultant of supply chain manager.

Met een afstudeeropdracht als laatste stap, behaal je uiteindelijk je Bachelor of Science (BSc).

Deze opleiding kun je ook volgen in:
Deeltijd bachelor
Breda • topopleiding

Waarom de opleiding Technische Bedrijfskunde Breda

Je werkt samen aan uitdagende projecten vanuit het bedrijfsleven
Toekomstgericht: je creëert uitstekende baankansen in de arbeidsmarkt
Persoonlijk en goed georganiseerd onderwijs
De ideale opleiding voor een allround techniek professional

Meer over deze hbo-opleiding

Waar word je voor opgeleid

Jouw baan

Je carrièreperspectieven zijn uitstekend. Je bent breed inzetbaar en vormt de spil tussen de verschillende onderdelen van een bedrijf. Je vervult je rol als technisch bedrijfskundige in een technische omgeving of binnen de zakelijke dienstverlening. Bij een multinational of het MKB of bijvoorbeeld op afdelingen als inkoop, sales, marketing, logistiek of werkvoorbereiding.

Lees hier meer over deze hbo-opleiding.

Opbouw van Technische Bedrijfskunde Breda

Studieprogramma

Technische Bedrijfskunde in Breda heeft hetzelfde studieprogramma als de opleiding in Tilburg. Hier ligt de nadruk op het duurzaam verbeteren van de processen in bedrijven, vaak op het gebied van smart industry of van technologie in de zorg. Bekijk het studieprogramma van Tilburg voor alle informatie.

Keuzevrijheid in je studie bij Avans

Bij voltijd- en duale opleidingen van Avans volg je de eerste 1,5 jaar binnen je eigen opleiding onderwijs, zodat je een vaste thuisbasis hebt en de benodigde basiskennis opdoet. Daarna krijg je de mogelijkheid om een groot deel van je resterende opleiding zelf in te vullen. Dit is 25% van de gehele 4-jarige opleiding, je kiest dus in totaal 1 jaar zelf. Dit doe je met (vrijekeuze) modules vanuit je eigen opleiding of andere opleidingen die het beste passen bij wat jij wilt leren. Maar je kunt ook een route volgen die dicht bij je gekozen opleiding ligt en voor verdieping in je vakgebied zorgt. Het maken van deze keuzes doe je niet alleen, je wordt hierbij begeleid door onze studieloopbaanbegeleiders en docenten.

Kom langs bij Avans

Open dag

Kom naar onze (online) Open dagen en avonden. Maak kennis met onze hbo-opleidingen. En ontdek welke opleidingen je aanspreken. Volg presentaties en ga in gesprek met docenten en studenten over je studiekeuze.

Proefstuderen

Je hebt al informatie verzameld. Je bent naar een Open dag geweest. En nu wil je checken of deze opleiding ook de juiste is. Kom proefstuderen en ervaar hoe een dag van een student eruit ziet en proef de sfeer van Avans.

Toelatingseisen Technische Bedrijfskunde Breda

 • Havo

 • Natuur & Techniek

 • Natuur & Gezondheid

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

  wiskunde A of wiskunde B

 • Vwo

 • Natuur & Techniek

 • Natuur & Gezondheid

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

 • Mbo en overige

 • Mbo-niveau 4

Meer over toelating

Studiekeuzecheck

Bij Avans doen we de studiekeuzecheck in de vorm van een intake. Die is voor deze opleiding verplicht.

Lees meer over de studiekeuzecheck van Avans.

21+ Toets

Je voldoet niet aan de toelatingseisen en je bent 21 jaar of ouder. Neem dan deel aan de 21+ toets van NTI. Als je slaagt en een positief advies ontvangt voor het intakegesprek, dan ben je toelaatbaar voor de opleiding. Let op: aan het onderzoek zijn kosten verbonden: 75 euro excl. btw.

Wij ontvangen graag het digitaal onderzoeksrapport. Je kunt dat per mail aan ons sturen. Naar Breda: [email protected] en Den Bosch: [email protected].

Praktische informatie Technische Bedrijfskunde Breda

Aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Dit doe je door in te loggen met je DigiD. Het aanvragen van een DigiD duurt 5 dagen.

Uiterste aanmelddatum 1 juni

Je wilt in september met je opleiding starten. Meld je dan uiterlijk 1 juni aan.

Startmaand Deadline aanmelden
september 1 juni 2024

Meld je aan via Studielink

Na het aanmelden

Je hebt via Studielink een verzoek tot inschrijving gedaan. Je krijgt hiervan bevestiging op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Daarna ontvang je van Avans Hogeschool een bericht over je aanmelding.

Je bent ingeschreven als je aan alle eisen hebt voldaan. Je dossier moet compleet zijn. Dit houdt in dat:

 • je persoonsgegevens zijn geverifieerd
 • je vooropleiding(en) zijn geverifieerd
 • je jouw betaling op Studielink hebt geregeld via een digitale machtiging

Bekijk in Studielink de status van je aanmelding en welke acties van je worden verwacht.

Studiekosten

Het ministerie stelt elk jaar het wettelijk collegegeld vast. Dat is het bedrag wat je meestal betaalt. Maar niet elke student heeft recht op het wettelijk vastgestelde collegegeld. Deze studenten betalen het instellingscollegegeld. Een tarief dat jaarlijks vastgesteld wordt door de instelling zelf. 
Lees meer over verschillen in studiekosten

Jij wilt weten wat jouw opleiding kost. Deze informatie vind je in onderstaand schema. Wat je daadwerkelijk betaalt is afhankelijk van je persoonlijke situatie en opleidingsvorm. Check hiervoor de collegegeldmeter.

Tarief Bedrag Jaar
Wettelijk tarief € 2.314,- 2023 - 2024
Instellingstarief € 8.852,- 2023 - 2024
Wettelijk tarief € 2.530,- 2024 - 2025
Instellingstarief € 9.680,- 2024 - 2025

Locatie

Rondje Lovensdijkstraat

Lovensdijkstraat

Lovensdijkstraat 61-63
4818 AJ Breda

Studeren in Breda

Proef alvast de sfeer van Breda. Avansstudent Gijs neemt je mee naar de leukste plekjes.

Contact

Student Support

Tel. 088 - 525 75 50Contactformulier • Whatsapp 088 - 525 75 50