Technologie en innovatie

In de cursus Technologie en innovatie leer je over technische ontwikkelingen en hoe belangrijk deze zijn voor onze kenniseconomie. Je gaat in op de mogelijkheden, maar kijkt ook naar de beperkingen.

Analyse organisatievraagstuk

Je verdiept je in de theorie, waardoor je in staat bent om een organisatievraagstuk te analyseren en er een oplossing voor aan te dragen. In jouw analyse weet je welke stakeholders invloed uitoefenen op de organisatie en wat hun verwachtingen zijn. Je beschrijft relevante organisatieprocessen, de visie en strategie en omgevingsprocessen. Om uiteindelijk in kaart te brengen welk innovatief vraagstuk erachter ligt en welke mogelijke toegevoegde waarde de oplossing levert.

Mock-up en proof of concept

Je demonstreert jouw oplossing door middel van een mock-up, een schets van een mogelijk eindresultaat. Een eindresultaat dat je verkregen hebt via een proof of concept, een methode om de praktische haalbaarheid van een concept, theorie, technologie, idee of functionaliteit te bepalen. Je laat zien dat het eindproduct daadwerkelijk een innovatieve oplossing is voor het vraagstuk en business value oplevert. Tot slot geef je een helder advies voor verdere inrichting, onderzoek, implementatie, acceptatie en borging van de innovatieve oplossing.

Specificaties cursus

Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Lesdagen Dinsdag van 14:40 – 20:15 uur
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting 8-10 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing Criteriumgericht interview
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 1.500 inclusief toetsingskosten
Start Week van 6 november 2023
Week van 26 augustus 2024*
Aanmelden tot Start november: 8 oktober 2023
Start augustus: 30 juni 2024*

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit. 

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Associate degree en de deeltijdbacheloropleiding Informatica. Je volgt deze samen met studenten van de twee- en vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.