Materiaal en ontwerp

Bij de cursus Materiaal en ontwerp leer je de basis voor het maken van technische ontwerpen. Je gaat dieper in op materiaalkunde en sterkteleer. Kennis waarmee je krachtenberekeningen kunt maken. Ook leer je 3D-tekenen om je ontwerp vorm te geven en hoe je dat vervolgens omzet naar technische 2D-tekeningen.

Alle kennis en vaardigheden pas je toe in een praktische opdracht. Dat kan een opdracht aan de hand van je eigen beroepspraktijk zijn.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties
Duur 14 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen

dinsdag van 13.00-21.15 uur

Leslocatie

Breda, Hogeschoollaan 1

Studiebelasting 12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten
Afronding Na succesvolle afronding, ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus

€ 3.000, inclusief toetsingskosten
 

Kosten studiemateriaal    

€ 43,95 + € 55,00 wiskunde fundamental

Start dinsdag 31 augustus 2021
Aanmelden tot 1 juli 2021

Toelatingseisen

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken. 

Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieloopbaancoach.

Aanvullende info

Voor deze cursus heb je een computer of laptop nodig die geschikt is voor Solidworks of een vergelijkbaar programma. Avans verzorgt de licentie.

Deze cursus is onderdeel van de Associate degree-deeltijdopleiding Engineering en Mechatronica. Je volgt de cursus samen met studenten van de 2-jarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath